Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

USG și-ar putea relua activitatea! Noua ofertă a CET condiționează distribuția aburului atât către USG cât și către Chimcomplex

În data de 03 iunie 2020, CET Govora a transmis catre Ciech Soda Romania o noua oferta pentru furnizarea aburului industrial. Astfel, CET Govora poate sa asigure intreg necesarul de abur solicitat, la un pret competitiv, sub nivelul ultimei oferte transmise. Conducerea CET Govora precizează că aceasta oferta este valabila doar in conditiile in care CET Govora S.A. are incheiate contracte pentru furnizarea aburului industrial, atat cu Ciech Soda Romania cat si cu Chimcomplex SA – Sucursala Ramnicu Valcea.
”Fata de ultima oferta transmisa in data de 06.03.2020, la pretul de 139 lei/Gcal – fara componenta CO2, CET Govora SA a facut urmatoarele demersuri in vederea diminuarii costului de productie a aburului prin:
1. Cresterea productiei interne de lignit in carierele Berbesti Alunu care a ajuns la cca 100.000 tone/luna;
2. Renegocierea pretului gazului natural si incheierea unui nou contract cu un pret diminuat cu aproximativ 30% fata de pretul din luna septembrie 2019.
3. Renegocierea contractelor de achizitie carbune de la terti, cu posibilitatea achizitiei de la acestia a unei cantitati semnificative .
4. Diminuarea cheltuielilor de natura salariala prin plecarea a 300 salariati fata de luna septembrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă al CET Govora.

Constantin Rădulescu: Poate fi o veste bună! Așteptăm răspunsul CIECH

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu consideră că noua ofertă, care cuprinde o diminuare a prețului la abur, poate fi o veste bună pentru toți vâlceni
”Ceea ce o să vă spun acum poate fi o veste bună, în condițiile în care CIECH SODA ROMÂNIA acceptă noua ofertă de livrare a aburului.
În dimineața acestei zile, administratorul judiciar al CET Govora a transmis o adresă prin care anunță că poate furniza abur la un preț competitiv sub nivelul ofertelor anterioare, având capacitatea de a asigura necesarul de abur solicitat de către CIECH SODA ROMANIA.
Noua ofertă a SC CET GOVORA SA, cuprinde o diminuare a prețului la abur.
În aceste condiții se așteaptă decizia CIECH SODA ROMANIA, în vederea eventualei reluări a furnizării aburului de către CET GOVORA SA”, susține președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.