Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRANSPORTATORII DE LEMNE, amendaţi pe capete de poliţiştii din VÂLCEA

Săptămânal, poliţiştii prind zeci de transportatori de lemne care transportă material lemnos ilegal. În data de 6 noiembrie a.c., trei transporturi ilegale au fost oprite de oamenii legii, şoferii fiind amendaţi cu sume destul de mari, iar lemnele fiind confiscate.

Iată şi exemplele:

În data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 08.00, pe raza comunei Orleşti, a fost depistat Liviu G., din oraşul Brezoi, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe D.C. Orleşti, cantitatea de 1,2 m.c. material lemnos pentru foc, din specia fag, fără a deţine aviz de însoţire primar.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art.19, alin. 1, lit. b din Lg. 171/2010 în valoare de 3.000 lei, de asemenea fiind dispusă măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 1,2 m.c. material lemnos de foc din specia fag, care a fost depusă la Ocolul Silvic Clăbucet.
În aceeaşi zi, în jurul orei 17.30, poliţiştii au oprit în trafic pentru control, o autoutilitară, condusă de Mihai B., din Drăgăşani, care transporta 0.500 mc material lemnos de esenţă plop, fără a deţine aviz de însoţire a materialului în cauza. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Drăgăşani, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.
De asemenea, pe raza comunei Fârtăţeşti a fost prins Ion C., de 55 de ani, din comuna Laloşu, care transporta, cu o autoutilitară, 2,167 m.c. cherestea, fără a deţine aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă a mărfii.
Întreaga cantitate de cherestea a fost confiscată şi lăsată în custodie la Cantonul silvic Fârtăţeşti. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.