Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rușii luptă cu PCC pentru preluarea Oltchim

Conform ultimelor informații din presa centrală, compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se află rușii de la Gazprom, oferă pentru combinatul vâlcean suma de 200 de milioane de euro, în timp ce acționarul minoritar PCC – cel ce vrea de fapt distrugerea Oltchimului – a oferit, doar verbal până acum, suma de 100 de milioane de euro.

RADU DUMITRESCU

radu.dumitrescu@voceavalcii.ro

Presa națională anunță, cu surle și trâmbițe, o posibilă preluare a combinatului Oltchim de către compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se pare că se află rușii de la Gazprom. Rușii susțin că sunt dispuși să plătească dublul față de cât a anunțat PCC că vrea să dea pe Oltchim. Așadar, dacă acționarul minoritar PCC a oferit, verbal, suma de 100 de milioane de euro pentru combinat, Oil Gas Trade sau Gazprom vehiculează suma de 200 de milioane de euro, bani pe care sunt dispuși să îi plătească „în câteva zile”.

După cum bine se știe, Oltchim și Arpechim au fost create să funcționeze împreună, însă rafinăria de la Pitești a fost închisă în 2011 de Petrom. Acum, Gazprom, prin Oil Gas Trade, vrea să cumpere și Arpechim la pachet cu Oltchim și să revitalizeze activitatea combinatului.