Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Românii mai au timp trei luni să-și plătească impozitele pe clădiri, terenuri și pe autoturisme

Printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata in sedinta Guvernului din data de 23 martie 2016, s-a prelungit pana la 30 iunie 2016, termenul pana la care contribuabilii isi vor putea plati impozitul/taxa pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport si vor beneficia astfel de bonificatia stabilita de consiliile locale pentru plata integrala a acestor obligatii.

S-a prelungit cu doua luni, adica pana pe 31 mai 2016 termenul de depunere a declaratiilor privind destinatia cladirilor de catre persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala.

Si pentru persoanele juridice care detineau in proprietate cladiri pana la 31 decembrie 2015 s-a prelungit pana la 31 mai 2016 termenul de depunere a declaratiilor privind destinatia si valoarea impozabila a acestora.

Tot cu doua luni, pana la 31 mai 2016, s-a prelungit si termenul pana la care persoanele fizice si juridice care detin mijloace de transport radiate din circulatie pana la data de 31 decembrie 2015, au obligatia sa depuna la compartimentele de specialitate ale autoritatilor locale, declaratia in acest sens. Aceasta, va fi insotita de documente justificative.