Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: operationworld.org

România, ţara cu cea mai mare inegalitate dintre bogaţi şi săraci din UE

Foto: operationworld.orgRomânia este de departe tara membră a Uniunii Europene cu cea mai mare inegalitate între bogaţi şi săraci. Asta în condiţiile în care cei mai prosperi 20% dintre români au venituri de peste şapte ori mai mari decât cei mai săraci 20% dintre locuitorii ţării, conform datelor dare publicităţii de către Eurostat.

În clasamentul inegalităţii din UE, România este urmată de Bulgaria şi Spania (raport de 6,8 între veniturile celor mai bogaţi şi veniturile celor mai săraci), Estonia, Grecia şi Letonia (6,5). La polul opus, cea mai mică diferenţă între săraci şi bogaţi este în Cehia (cu un raport de 3,5 între veniturile bogaţilor şi veniturile săracilor), urmată de Finlanda (3,6), Slovenia (3,7), Olanda (3,8) şi Belgia (3,8).

Datele Eurostat, colectate anul acesta, dar valabile pentru anul 2014 la nivelul ansamblului comunitar, arată că, la nivelul Uniunii Europene, primii 20% dintre locuitori după venituri câştiga de 5,2 ori mai mult decât cei mai săraci 20% dintre locuitori.