Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prima companie din România care a redus săptămâna de lucru la 4 zile

Agenția de marketing online WebDigital din București a redus săptămâna de lucru la 4 zile. Din luna septembrie până la sfârșitul acestui an, angajații companiei vor avea ziua de luni liberă. La începutul anului 2017 reprezentanții agenției vor analiza rezultatele și efectele schimbării și vor decide dacă vor aplica în continuare măsura de reducere a săptămânii de lucru.

„Săptămânile cu timp de lucru mai puțin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă rețeta aplicată cu succes de alții în alte țări poate funcționa și în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea success… Escapadele de weekend sunt o problemă în România. Capitala are o poziție privilegiată, iar tentația de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniți sau cu moralul ridicat. Așa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanțe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiții de călătorie mai sigure și, implicit, la timpi mai reduși petrecuți pe drum”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul agenției.

În România, deși se lucrează multe ore pe săptămână, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din vestul Europei.

În Suedia, mai multe companii au introdus ziua de lucru de 6 ore pentru a afla dacă această măsură are efecte pozitive asupra angajaților și asupra productivității și eficienței muncii. Studiul a arătat că efectele sunt într-adevăr pozitive: angajații sunt mai puțin stresați și muncesc mai eficient.