Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta îşi trimite mesagerul să-i liniştească pe sindicaliştii de la Complexul Energetic Oltenia

Miercuri, 11 februarie a.c., ministrul Ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop s-a deplasat la Tg. Jiu pentru a discuta cu cu sindicaliştii despre problemele pe care le au. De asemenea, ministrul a avut dialog şi cu administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) despre problemele pe care le are compania. La întâlnire, au participat mai mulţi factori locali, printre care şi prefectul judeţului Gorj, Alin-Vasile Văcaru.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că cei din conducerea Complexului au propus reduceri salariale şi disponibilizări de personal. „Soluţionarea problemelor nu se face în stradă, ci prin comunicare, printr-un dialog permanent între toţi actorii implicaţi”, a subliniat Liviu Pop

Totodată, ministrul a dat asigurări că Guvernul se implică activ astfel încât CE Oltenia să nu fie închis, făcând referire şi la solicitarea delegaţiei FMI şi CE privind restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia.

„După cum aţi putut vedea nu s-a ajuns la un acord în acest sens. Guvernul nu doreşte închiderea celor două companii, de asta vă pot asigura”, a spus ministrul Liviu Pop.