Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pentru a-şi recupera datoriile, ANAF vinde cele mai ciudate obiecte. Rachiu, vin şi pixuri vândute de ANAF Râmnicu Vâlcea

În depozitele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) se strâng periodic cele mai diverse obiecte confiscate care devin proprietatea statului și trebuie valorificate. „Ofertele” de pe site-urile administrațiilor fiscale locale sunt însă atât de variate încât ai putea crede că ai ajuns la mica publicitate. Pentru multe dintre ele pare destul de greu, dacă nu chiar imposibil de găsit un cumpărător. Cel puțin la prima vedere.

De pildă, la Râmnicu Vâlcea, Fiscul vinde zeci de sticle de rachiu și de vin care au aparținut unei firme ce făcea comerț, precum și 960 de… pixuri și 8 becuri.

La Pitești a fost scos la vânzare un autoturism care are o vechime de nu mai puțin de 24 de ani. Mașina Dacia 1304, fabricată în anul 1993, este vândută la licitație la un preț de 700 de lei fără TVA. Un pic mai „tânăr” este autoturismul Dacia 1310 fabricat în anul 1995, care se vinde la licitație în localitatea Corabia din județul Olt, cu un preț de 442 de lei (este scutit de TVA).

În localitatea Cuza Vodă din județul Constanța, ANAF a scos la licitație o casă din chirpici, împreună cu anexele și cu terenul aferent de 1.472 de metri pătrați. Prețul de pornire la licitație este de 21.452 de lei.
Pe lista obiectelor vândute de ANAF în diferite orașe din țară apar și 3 ciocane rotopercutoare, un cazan din oțel pentru încălzire pe lemne, 69 de copaci afectați de fenomene naturale de pe raza Ocolului Silvic Pojorâta, o mașină de tocat carne (ajunsă, din lipsă de cumpărători, la cea de-a patra licitație), un „baston pentru excursie” (preț 33 de lei), 8 benzi pentru albirea dinților (132 de lei), cărți de joc păcălici, cărți de poker, blugi, piese de LEGO, lavete, 7 perechi de papuci și 161 de sutiene.