Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PENALITĂŢI cât jumătate din investiţie pentru Georgică Cornu la VÂLCEA

Omul de afaceri Georgică Cornu primeşte o veste proastă şi de la Vâlcea. Arestat la domiciliu şi cu mai multe dosare penale la activ, Georgică Cornu trebuie să mai scoată şi bani din buzunar. În ceea ce priveşte proiectul pasajului suprateran Tudor Vladimirescu, din Râmnicu Vâlcea, firma Confort, pentru că nu a respectat termenul de finalizare a lucrării de 30 mai 2014, este obligată la plata unor penalităţi de 11,7 milioane lei, adică jumătate din întreaga investiţie de la intrare în municipiul Râmnicul Vâlcea.

„Regele asfaltului din Banat” deţine grupul de firme Confort şi are afaceri şi în comerţ în toată ţara. Firma Confort a câştigat licitaţia pentru proiectul pasajului suprateran Tudor Vladimirescu, din Râmnicu Vâlcea, execuţie care se află într-o mare întârziere. Ultimul termen de finalizare a lucrărilor este 30 iunie 2015, însă nici acesta nu este unul realist. Mai mult, proiectul trebuia să fie finalizat în urmă cu doi ani de zile. Viceprimarul Eduard Vîrlan, cel care răspunde de derularea proiectelor europene din partea Primăriei, este pesimist şi în ceea ce priveşte respectarea acestui termen, mai ales că Georgică Cornu, patronul firmei Confort, are probleme penale. „Are directori aici la Vâlcea. Se lucrează, sper să reuşească să respecte termenul de 30 iunie. Oricum firma va plăti penalităţi de 0,1% pe zi din valoarea contractului. Valoarea proiectului este de 24.403.067 lei, ceea ce înseamnă că penalităţile pe zi se ridică la 24.403 lei. Din păcate, au fost probleme cu proiectarea, însă firma Confort nu a spus aceste lucruri, nu a făcut contestaţie. Absolut nimic. Au semnat contractul şi şi-au asumat toate obligaţiile din el. Nu noi am făcut contractul, am fost obligaţi de legislaţia europeană la aceste condiţii. AM facturat penalităţile, probabil că le va contesta în instanţa de judecată”, a precizat Eduard Vîrlan.

Precizăm că conform contractului, proiectul trebuia să fie finalizat la data de 30 mai 2014. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, firma Confort este nevoită să plătească penalităţi de 0,1%/zi din valoarea contractului. Conform viceprimarului Vîrlan suma pe zi este de 24.403 lei şi ţinând cont că s-a întârziat finalizarea cu 16 luni, firma va plăti colosala sumă de 11.713.440 lei, adică jumătate din valoarea totală a investiţiei.

Georgică Cornu iar s-a trezit cu mascaţii la poartă

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost din nou percheziţionat de procurorii DIICOT Mehedinţi miercuri, 13 mai a.c. Anchetatorii au vizat locuinţa „Regelui Asfaltului” din Timişoara, dar şi cea a fostei sale soţii. Noile acuzaţii ale anchetatorilor se referă la evaziune fiscală, prejudicial ridicându-se la 3 milioane de euro.

Într-un alt dosar de corupţie, instrumentat de DIICOT Timişoara, Georgică Cornu este acuzat de evaziune fiscală pentru că a prejudiciat bugetul de stat cu 60 milioane euro. Pentru această acuzaţie, Cornu se află în arest la domiciliu.

Georgică Cornu se află în atenţia oamenilor legii încă de la jumătatea lunii martie a.c., când au avut loc de asemenea percheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Omul de afaceri a fost atunci reţinut de Parchetul Tribunalului Mehedinţi şi apoi arestat la domiciliu. În martie, anchetatorii au făcut percheziţii în Bucureşti şi alte 10 judeţe,

Percheziţiile de atunci au fost făcute în Bucureşti şi în zece judeţe, Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

Au fost vizate locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, precum şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, între adresele vizate numărându-se şi firme ale omului de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia din Timişoara.