Acasă Economie Mircia Gutău despre ce se întâmplă pe Platforma Chimică: O situaţie potenţial...

Mircia Gutău despre ce se întâmplă pe Platforma Chimică: O situaţie potenţial gravă, care ar ameninţa un număr impresionant de vâlceni

Situația tensionantă de pe platforma chimică nu-l lasă indiferent pe primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. De mai bine de două săptămâni, negocierile dintre Cieh și Cet Govora sunt în impas, iar conducerea CIECH Soda România (CSR) a amenințat că este forţată să demareze procesul de oprire a producţiei la uzina sa din Râmnicu Vâlcea, începând cu 18 septembrie 2019, dacă nu reușesc să se înțeleagă cu reprezentanții CET Govora pentru prețul aburului.
De asemenea, polonezii de la Cieh au mai făcut cunoscut faptul că dacă situația mai trenează vor fi nevoiți să înceteze contractele de muncă pentru majoritatea angajaţilor săi.

”Urmăresc cu mare atenţie situaţia actuală de pe Platforma Chimică, o situaţie potenţial gravă nu doar pentru firmele care funcţionează acolo, ci pentru întreaga comunitate locală. Am remarcat şi implicarea sindicatelor care reprezintă salariaţii societăţilor comerciale afectate de această criză şi apreciez abordarea lor comună pentru că, dincolo de cifre de afaceri şi valori ale profitului, este vorba de oamenii care trăiesc în acest oraş şi în acest judeţ.

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea nu are pârghiile legale de a se implica în soluţionarea cât mai rapidă şi reciproc avantajoasă a acestor negocieri care au creat tensiune pe Platforma Chimică. Dar asta nu înseamnă că nu sunt foarte îngrijorat de pericolul care ameninţă un număr impresionant de vâlceni.

Fac de aceea un apel la toate entităţile implicate, fie ele de la nivel local sau naţional, pentru a găsi cea mai bună soluţie care, pe de o parte, să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţii economice pe Platforma Chimică, iar pe de altă parte să asigure stabilitatea locurilor de muncă. Am convingerea fermă că printr-o analiză corectă şi o negociere responsabilă, se va ajunge la un consens mult aşteptat şi benefic întregii comunităţi locale”, arată primarul Mircia Gutău.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.