Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MINISTRUL FINANŢELOR: Salariul unui ministru este ruşinos!

„Ruşinos”, aşa a caracterizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, retribuţia pe care o primeşte astăzi un ministru. În opinia sa, este nevoie urgentă de o majorare a salariilor demnitari, dar mai ales în administraţia publică, de la preşedinte până la primăriile de comune.

„Este un subiect pe care noi nu-l discutam cu omologii nostri, pentru ca nimeni nu te crede. E greu de crezut că un ministru român câştigă puţin peste 1.000 de euro”, a declarat Eugen Teodorovici.

Şeful de la Finanţe a mai adăugat că salarizarea din administraţie trebuie gândită pe mai puţine trepte. „Nu as putea sa spun cat anume ar trebui sa castige, dar toate aceste salarizari trebuie reasezate: de la presedintele statului pana la functionarul pe studii medii dintr-o primarie de comuna. Trebuie toate reasezate. Eu imi aduc aminte din anii de administratie petrecuti, unde salarizarea era altfel asezata: mai comprimata, fara foarte multe trepte de salarizare, mult mai usor de aplicat si era cat de cat, sa spunem, decenta. Pana la un punct, dupa care s-a pierdut tot. Fara o administratie puternica nu ai cum sa speri, decat accidental, ca se pot face lucrurile bine”, a mari spus Eugen Teodorovici, la Digi24.