Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MINET SA ar putea produce materiale pentru lupta cu CORONAVIRUSUL!

Reprezentanții Minet SA alături de alți producători interni de nețesute au făcut o solicitare prin care se dorește ca materialul produs la Rm. Vâlcea să poată fi materie primă pentru întreaga industrie de confecții din România. Poate fi laminat (pentru a crea impermeabilitate), poate fi utilizat așa sau matlasat cu alte materiale in funcție de destinatia dorita. Testele la care este acum supus vor arăta direcția acestor materiale: combinezoane , huse și cearsafuri de unica folosință , etc!.
Astfel că la Minet s-ar putea produce în cel mai scurt timp materialul verde nețesut care va putea fi transformat în combinezoane, lenjerie de unică folosință, măști sau pentru alte întrebuințări.
”Propunem o soluție reala pentru industria textila din România și mulțumim in special Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare care au raspunsul afirmativ demersului nostru.
Industria este pregatita si solidara. Este datoria noastra sa nu oprim activitatea sa ne pliem pe nevoile actuale si sa oferim prin expertiza noastra solutii viabile in aceste conditii speciale.
Avem nevoie însă ca decidenții politici sa fie fermi in decizii sa sa gândească pentru România.
Cu efortul tuturor, revitalizăm industria românească bazându-ne pe cercetare și multe investitii strategice după un plan de dezvoltare bine gândit”, arată Cezar Bulacu, reprezentantul firmei Minet SA.

Către: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare

O problemă de actualitateîn Romaniaestenecesarul de material textilneţesut din care se pot produce măşti, combinezoaneşialtearticole de protecţie,înprimulrândpentrupersonalul medical din spitale,câtşipentruîntregul personal al instituţiilor care interacţionează cu situaţia de fapt din întreagalumegenerată de criza Covid-19.

Dorim să vă propunem o colaborare spre a testa şi afla care este materialul textil neţesut potrivit pentru nevoie în vederea începerii producţiei la scară largă în cel mai scurt timp.

Am început deja demersurile de identificare şi testare pri nmijloace proprii ale companiei MINET SA şi, de asemenea, am mobilizat un grup depeste 40 de producători textili din ţară care şi-au arătat disponibilitatea de a începe imediat producţia la cerinţe tehnice concrete şi comandă fermă.

Context

Doresc să vă propun să lucrăm împreună la un demers iniţiat de SC MINET SA, compania pe care o reprezint, alături de un grup-suport de peste 40 de producători textili din ţarăreuniţi de o serie de ONG-uridupă cum urmeaza:

• Romanian Business Leaders – ONG ce include persoane cu funcţii-cheie în companii precum Raiffeisen, ING, Ţiriac Holding, Dedeman, KPMG, Deloitte, City Grill, Regina Maria, Fan Courier, BRD, eMag, MedLife şi altele
• Entreprenation (www.entreprenation.ro): EA – The Entrepreneurship Academy, Maastrich School of Management Romania şiGrupul EDUCATIVA, alături de reprezentanţi ai unororganizaţiişicompanii precum AsociațiapentruRelațiiComunitare (ARC), Atlas, Autonom, Banca Transilvania, Black Sea Fund Investment Advisors, Carturesti, Colliers, European Academy for Nurses, EY, GfK, StartCasa / Holcim Romania, Storytailors, ZiTec

SC MINET SA, compania pe care o reprezint, este cel mai mare producător de textile neţesute din Româniaavând capital 100% romanesc.
De peste 35 de ani, compania produce materiale textile neţesute (vatevoluminoase, geotextile, fetru, etc), din fibrenaturaleşisintetice, cu aplicabilitateînindustrii precum industriamobileitapiţate, industria auto, a saltelelorsauînconstrucţii.
Grupul MINET, având capital romanesc 100%, situatînoraşul Rm. Valcea, jud.Vâlcea,esteîmpărţitîn 4 segmente de afaceri: reciclareamaterialelor textile postindustriale, producţia de textile tehnice (neţesute, fetru, geotextile, etc), producţiatextilelor de uzcasnic (perne, pilote, saltele, etc) şicomerţul cu fibresinteticeşifibrenaturale.
Compania deţine 4 hale de producţie şi 15 spaţii de depozitare ce însumează 90,000 mp, care alături de liniile tehnologice de ultimă generatie ne permit menţinerea unui ritm ridicat şi constant al producţiei.
În 2016, la Rm.Vâlcea, am luat în considerare şi readaptarea tehnologiei existente, în încercarea de a diversifica produsele textile către industria medicală. Proiectul nu s-a implementat deoarece nu eram destul de competititvi comparativ cu produsele asiatice care invadau piaţa în acel moment. Au rămas însă articolele şi cercetarea: “Experimental research on the proprieties of nonwoven materials for medical use” – CORTEP 2016
“Adapting Spinnbau-Hergeth installation to produce nonwoven textile material for medical use”-CORTEP 2016.

Propunere

În ultima săptămână, am reuşit să producem material neţesut pentru articole de unică folosinţă, material cu următoarelecarateristici:
• 100% polyester /polypropilena
• 100– 175 g/m2
• Culoare: albsiverde
• Produs in Romania – Rm Vâlcea
• Livrarerapida

Aplicaţiile acestui articol pot fi:
• Echipamente de unică folosinţă (nesterile), precum măşti şi combinezoane
• Huse si cearsafuri de unica folosinta (nesterile)

La aceste materiale avem teste făcute la laboratorul de încercări intern,însă dorim să suplimentam testarea la laboratoarele din cadrul Agenţiei de Cercetare pentruTehnică şi Tehnologii Militare sau a altor laboratoare ale colaboratorilor dumneavoastră.

Dezvoltarea acestor protototipuri de textile neţesute pentru confecţionare amaterialelor şi echipamente de protecţie de unică folosinţă pentru cadrele medicale şi nu numai se poate face într-un parteneriat cu instituţia dumneavoastră, parteneriat bazat pe tehnologiile existente acum în Romania. Mai departe, prototipul poate fi dat în producţie spre a combate lipsa de astfel de echipamente în contextul crizei actuale.

Scopul Proiectului constă în valorificarea integrată şi integrală a resursei naţionale şi identificarea unor materiale/produse pentru a fi folosite ca materiale de protecţie cu prioritate în domeniul medical în conformitate cu prioritatile strategice de dezvoltare sau de urgenţă ale României.

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui prototip de material într-o companie din România, reprezentând potenţialul de materie primă pentru combinezoane sau alte materiale de protecţie dar si materia primă pentru întreaga industrie de confecţii din ţară.
Un astfel de proiect ar rezolva rapid nevoile sociale, darşi economice,în perioada de criză.Mai mult decât atât, ar fi un prim pas pentru reaşezarea industriei româneşti pe harta strategică a Europei.

Considerând forţa de muncă a industriei confecţiilor din România ca fiind pe primul loc ca număr de angajaţi din toate ţările UE, suntem datori să utilizăm această resursă pentru a o proteja de posibilul şomaj tehnic preconizat din aprilie 2020.