Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Bălan: Dan Şova ne-a reprezentat cu succes în procesele cu USG

„USG datora CET 2.000 de miliarde, bani pe care i-am recuperat. Din 1.050 miliarde pe care le datorau ICM-ului, 500 i-am recuperat. Prima de succes a fost încasată după terminarea şi câştigarea proceselor. Per total, estimez un profit pentru CET de 2.500 miliarde lei” – a precizat Mihai Bălan

EXPLICAŢII PERTINENTE. Directorul general al CET Govora, ing Mihai Bălan, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, condiţiile în care a fost semnat cu contractul cu casa de avocatură a lui Dan Şova, dar şi colaborarea, care s-a întins pe mai mulţi ani. „Vă pun la dispoziţie toate documentele. Nu are nimeni nimic de ascuns. Sunt organe care ne-au controlat şi ne controlează. Vă rog să apelaţi la mine, înainte de a lansa astfel de atacuri şi afirmaţii. Contractele sunt perfect legale” – a precizat Mihai Bălan.

Mihai Bălan a mai adăugat că societatea pe care o conduce a înregistrat mai multe succese prin contractele de consultanţă pe care le-a avut în trecut cu casa de avocatură a lui Dan Şova. „Nu sunt o persoană politică şi nu am făcut niciodată politică. Am observat că unele articole de presă au o anumită conotaţie politică. Contractul de consultanţă juridică a fost încheiat de CET Govora cu casa de avocatură a lui Dan Şova în cursul anului 2003, atunci când domnul Şova nu era membru PSD. În anul 2004, societatea lui Dan Şova era una dintre cele mai bine cotate case avocatură din ţară. În perioada acea, CET Govora era în litigiu cu fraţii Cristescu, care conduceau Uzinele Sodice Govora. Dan Şova ne-a reprezentat cu succes în procesele cu USG şi astfel am reuşit să recuperăm o creanţă de circa 2.000 miliarde lei vechi. Tot datorită acţiunilor în instanţă ale domnului Dan Şova am reuşit să preluăm atunci administrarea Uzinelor Sodice Govora, după care, în anul 2006 s-a reuşit, împreună cu AVAS, reprivatizarea societăţii cu firma Ciech. Toate acţiunile pe care le-am întreprins cu casa de avocatură a domnului Şova au fost câştigătoare”, a precizat Bălan.