Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Braşov s-a întrunit Comitetul director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA

La Braşov, la „Casa Ezio” s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Director al Patronatului Presei din România – „Romedia”.

Problemele actuale ale presei au fost prezentate de preşedintele Patronatului Presei, Valentin Popescu cele mai grave fiind legate de situaţia presei scrise, ajunsă să dispară, transferându-se în cel mai fericit caz pe internet, multe publicaţii şi trusturi media având serioase probleme, în această perioadă. Când, în toată Europa, există o atenţie importantă pentru protejarea presei, în România NU se întâmplă nimic!… În cadrul întrevederii s-a analizat situaţia patronatului, dar şi a tuturor instituţiilor media, din România.

Au fost prezenţi conducătorii mai multor instituţii mass-media care s-au înscris în Patronatul Presei, în acest moment, dar şi reprezentanţi ai unor firme specializate în realizarea de proiecte cu fonduri europene care au oferit potenţiale direcţii de acţiune pentru patronat, în viitor.

Acţiunea de relansare a activităţii patronatului va necesita câţiva paşi extrem de dinamici, în perioada imediat următoare, astfel că, în timp, lucrurile vor evolua către aducerea în centrul de interes a celei mai importante instituţii patronale din domeniul presei, din România – ROMEDIA.

Cu referire la acest eveniment, redactorul şef al bi-săptămânalului VOCEA VÂLCII, Romeo Popescu – vice-preşedintele patronatului şi membru fondator, a declarat: „La 10 ani de la apariţia acestei asociaţii patronale, analiza făcută prin bilanţul prezentat a scos în evidenţă realizările obţinute, nelipsind nici criticile legate de modestia incisivităţii şi impunerii în viaţa publică a acţiunilor general valabile pentru întreaga presă românească. Începând cu acest an, se prefigurează acţiuni potrivnice democraţiei jurnalismului românesc, presa scrisă şi radiourile fiind într-un pericol iminent de sugrumare. Nu întâmplător au loc atacuri la libertatea presei şi la limitarea informării publicului naţional, ceea ce creează îngrijorare. Se consideră că tragerea unui semnal de alarmă pentru stimularea guvernanţilor privind acordarea unui mai mare interes pentru susţinerea şi stimularea presei în totalitatea ei este o sarcină majoră a viitoarei activităţi Romedia. Pentru aceasta, a fost creata o delegaţie din membrii asociaţiei pentru a contacta guvernul, pe primul ministru şi pe oricare ministru cu activitate legată de susţinerea mass-media, aceştia urmând să le prezinte demnitarilor greutăţile relevate până acum, cu speranţa eliminării lor.”