Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Joi se anunță constructorii primelor tronsoane ale autostrăzii Sibiu – Pitești

CNAIR ar putea anunța joi cine va construi sectoarele 1 și 5 ale autostrăzii Sibiu- Pitești, atunci când expiră perioada de evaluare a ofertelor. Există totuși câteva impedimente ce ar putea duce la amânarea acestui anunț.

Descalificată din cursa pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa a celei mai aşteptate autostrăzi din România, firma italiană Impresa Pizzarotti a depus pe 22 decembrie 2017 contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Pe 16 ianuarie, CNSC i-a respins ca nefondată contestaţia, astfel că firma italiană s-a adresat pe 31 ianuarie Curţii de Apel Bucureşti. Primul termen stabilit în acest dosar este luni, 19 februarie, conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată. Pe de altă parte, joi, 15 februarie este data limită de evaluare a ofertelor pentru ambele capete ale viitoarei autostrăzi peste Carpaţi.

Capetele Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost lansate la licitaţie pentru proiectare şi execuţie pe 11 iulie 2017.

Durata contractului pentru secţiunea 5 este de 120 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la Vest la Est.