Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Începe plata despăgubirilor investitorilor de la Harinvest

Foto: arhiva Vocea ValciiFondul de Compensare a Investitorilor (FCI) a demarat procedura de plată a compensaţiilor cuvenite investitorilor păgubiţi prin frauda de la societatea de brokeraj Harinvest din Râmnicu Vâlcea, după ce a primit aprobarea de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

FCI a primit de la ASF lista de plată cuprinzând compensaţiile cuvenite. „Lista de plată a fost verificată de către ASF împreună cu organele abilitate legal, din punct de vedere al neimplicării persoanelor îndreptăţite la compensare în operaţiuni de spălare a banilor şi/sau care fac obiectul unor sancţiuni internaţionale”, se spune în anunţul FCI.

În lista de plată aprobată de FCI „sunt incluse 102 persoane fizice cu o valoare a compensaţiei totale de 4.259.582,93 lei şi două persoane juridice cu o valoare a compensaţiei în suma totală de 101.429,64 lei. Astfel, suma totala a compensatiilor pe care Fondul o propune spre plata este de 4.361.012,57 lei”, potrivit anunţului.

Consiliul de administraţie al Fondului a aprobat în 21 septembrie o listă de plată a peste 4,36 de milioane de lei, cuprinzând compensaţiile cuvenite investitorilor societăţii Harinvest, potrivit unui anunţ al FCI din data de 22 septembrie.