Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul Ponta a achitat INTEGRAL datoria de la pârtia de schi Vidra-Obârşia Lotrului

Deşi nimeni nu mai credea, iată că minunea s-a înfăptuit: guvernul Ponta a achitat întreaga valoare a lucrărilor executate şi recepţionate de la pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului. Este vorba despre o plată de 35.585.009 lei, efectuată în urmă cu câteva zile. Aşadar, restanţele de la domeniul schiabil Transalpina Schi Resort, de la Obârşia Lotrului – Voineasa au fost achitate, primăria Voineasa aflându-se în TOP 5 administraţii cu cele mai mari datorii. De altfel, achitarea datoriilor era oarecum previzibilă deoarece în data de 17 octombrie a.c. ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, anunţase că problema se va rezolva.
Banii pentru domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului au fost viraţi în contul Autorităţii Naţionale pentru Turism, iar mai apoi va ajunge în conturile conturile Primăriei Voineasa, care, la rândul ei, va achita către firma ACOMIN, constructorul pârtiei.
Fostul preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, cel care a decedat în data de 3 decembrie a.c. spunea, la întâlnirea cu ministrul Vâlcov că el a bătut la toate uşile pentru ca această datorie să fie achitată.
„Mă scuzaţi că vă întrerupt, dar vreau să vă spun că la întâlnirea de la Tulcea, cu domnul prim-ministru Victor Ponta, mi-a spus: «Domnule Cîlea, sub cuvânt de onoare că voi da un sfert din valoare la rectificarea de buget». V-a dat 111 miliarde de lei vechi. Mai mult, domnul ministru Vâlcov a spus acum că o să insiste pentru a achita încă 100 de miliarde de lei vechi poate chiar până în luna decembrie” – a spus preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.