Acasă Economie Ghidul vânzătorului: cum să vinzi mai rapid un apartament şi la un...

Ghidul vânzătorului: cum să vinzi mai rapid un apartament şi la un preţ cât mai bun

Din punct de vedere al unui vânzător, se ştie că timpul şi unele aspectele sunt independente de voinţa şi puterea lui de a se întâmpla. Dorinţa de a vinde şi intenţia de a încheia cât mai rapid o tranzacţie imobiliară este aproape imposibilă când nu sunt respectaţi anumiţi paşi. Iată ce sfaturi ne oferă experţii de la Compari Imobiliare, ce deţin o platformă online unică, cu statistici, comparaţii de preţ, anunţuri şi diversitate de oferte imobiliare.

Preţul just

Avantajul pe care îl are un proprietar poate fi legat de locaţia apartamentului pus la vânzare. În funcţie de cât este de cotat pe piaţa de profil, şansele ca preţul să fie unul ridicat sunt de partea acestuia. Cu toate astea, nu este tocmai corect ca preţul să nu reflecte şi calitatea. Aşadar, este de preferat să adaptaţi preţul pe piaţă la ceea ce oferiţi, raportat la tipul de apartament, întreţinerea acestuia, dotările acestuia şi toate detaliile ce îl descriu.
Cu posibilitatea de a negocia, şansele ca un cumpărător să se arate interesat sunt cu atât mai mari. Deci este de dorit să vă păstraţi flexibil din acest punct de vedere. Un sfat preţios venit din partea experţilor imobiliari Compari Imobiliare se referă la un maximum de 5 până la 10 procente posibile a fi incluse ca marjă de negociere.
Cât despre preţurile corecte, platforma online menţionată este o sursă de încredere. Cei interesaţi pot descoperi aici fiecare zonă a fiecărui oraş, ce estimare de preţ are. Spre exemplu, în rândul de anunturi imobiliare Valcea se găsesc minime de genul 437 €/mp pentru zona Budeşti, maximă de 1000 de euro pentru zona Morilor.
Astfel de exemple se completează cu ofertele din toată ţara, actualizate constant.

Ajutor de nădejde, ajutorul unui profesionist

Nimic nu se compară cu ajutorul venit din partea unui specialist în domeniu. Apelând la un agent imobiliar, şansele ca apartamentul să se vândă mai repede sunt mai mari. Trebuie să fiţi deschişi, să colaboraţi şi să oferiţi tot cadrul necesar pentru ca agentul să poată aduce vânzarea apartamentului mai aproape de realitate.
Acesta vă va ajuta şi vă va sfătui să realizaţi fotografii de calitate şi să detaliaţi anunţurile. O primă interacţiune a unui posibil cumpărător cu proprietatea imobiliară este prin vizualizarea unor fotografii edificatoare şi totodată prin anunţul bine redactat. Descrierea este şi ea importantă şi trebuie să ţină cont şi de împrejurimi, de utilităţi, dotări.

Prima impresie, prima vizită

De îndată ce îţi trece pragul un posibil cumpărător, acesta îşi face o primă impresie. Dacă aceasta nu este pozitivă, nu va mai cere şi o alta. Deci prima şansă este şi singura de a impresiona. Este de preferat să vă ocupaţi de imaginea per ansamblu a apartamentului, bine pus la punct chiar dacă încă este locuit.
Igienizaţi, văruiţi dacă este cazul, eliberaţi zonele aglomerate. Nu lăsaţi obiectele personale la vedere şi observaţi cum pătrunde lumina naturală în încăpere, pentru că este de referat ca aceasta să inunde spaţiile şi să nu fie nevoie de lumină artificială în timpul vizitelor pe care le fac cei interesaţi. Un timp perfect pentru acest moment este în timpul zilei, desigur. Imagine impecabilă, cu încăperi pe măsură este sfatul concis în acest sens.

Ofertele celor de la Compari Imobiliare cuprind mii de apartamente puse la vânzare, 4.500 în Iaşi şi 2.100 în Timişoara, alte peste 9.000 în Bucureşti, 1.400 în Braşov etc.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.