Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Gheorghe Păsat vs. CET Govora: Mărul discordiei – Cazanul 7!

Foto: arhiva Vocea ValciiTensiunile dintre actuala conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea şi Consiliul de Administraţie de la CET Govora sunt din ce în ce mai pregnante. În cadrul unei conferinţe de presă a PNL Vâlcea, Păsat nu s-a sfiit să spele în public rufele de la Consiliul Judeţean, atacându-i pe unii dintre membri Consiliului de Administraţie de la CET Govora.

Preşedintele Păsat nu a dorit să-i nominalizeze pe cei care nu-i împărtăşesc opinia în ceea ce priveşte dezvoltarea CET, dar a prezentat situaţia proiectului pe fonduri europene, care vizează modernizarea Cazanului 7 al CET, specificând că abordarea CJ nu este aceeaşi cu cea a CA al CET Govora.

„Există probleme legate de cazanul 7 de la CET Govora. Eu am semnalat starea lucrurilor de la acest proiect. Lucrurile s-au complicat în momentul în care s-a constatat că trebuie să se execute lucrări suplimentare, în ceea ce priveşte pereţii cazanului. După ce s-a făcut dezizolarea s-a constatat că prezintă deformaţii şi atunci s-a pus problema abordării în continuare a proiectului. Una dintre variante ar fi să respecţi termenul la decembrie 2015, fără să faci acele lucrări suplimentare, existând riscul ca randamentul să nu fie cel normal şi să fie probleme cu garanţia echipamentelor. Cealaltă ar fi să se prelungească termenul şi să se execute toate îmbunătăţirile, mai fiind o problemă dacă Cazanul nu este adus la cerinţele UE, e posibil să nu mai primeşti aviz pentru funcţionarea lui”, a precizat Gheorghe Păsat.

Preşedintele interimar al Consiliul Judeţean Vâlcea susţine că deocamdată nu are o poziţie oficială în această problemă deoarece aşteaptă un material explicativ de la CET Govora. În aceste condiţii, ne întrebăm de ce Gheorghe Păsat a abordat subiectul fără a avea o opinie oficială. Probabil pentru a le arăta dumnealui pisica celor de la CET?

„Sunt două cazane. 5 şi 6, care sunt în acest moment disponibile, ca şi cazanul 4, cu funcţionare pe gaz, iar unii cu atribuţii de decizie au aruncat pisica în curtea CJ Vâlcea, dar ştiţi că la modernizarea cazanului 7 s-a ajuns doar pentru că finanţarea s-a obţinut de către CJ”, a încheiat Gheorghe Păsat.

În ceea ce priveşte schimbarea membrilor Consiliului de Administraţie de la CET GOVORA, care nu mai sunt în graţiile liberale, Păsat a adăugat că deocamdată nu intenţionează să facă modificări în structura Consiliului de Administraţie.