Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: A început construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti

În premieră în România, pe Autostrada Sibiu-Piteşti, promisă de zeci de ani de autorităţi, au început lucrările, semnalează Asociaţia Pro Infrastructură.

Constructorul a instalat ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, autostrada fiind încă în perioada de proiectare. Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atașate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu-Pitești a început… pe hârtie deocamdată! În poze vedeți țăruși topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfășurare.
Nu vă speriați. Vorbim doar despre 13,17 km între Sibiu și Boița. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.
Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem și utilaje la lucru spre sfârșitul acestui an: organizare de șantier, decopertări, depozite materiale, poate piloți forați la structurile majore. Termenul de execuție este de 3 ani.
Solicităm responsabililor din guvern să adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se află pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esențial în demararea la timp a lucrărilor în teren.
”, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.