Acasă Economie Firmele din Oltenia refuză fondurile europene

Firmele din Oltenia refuză fondurile europene

16 firme din Oltenia au reziliat contractele de finanţare pe POS-CCE, valoarea proiectelor fiind de 26,85 milioane de lei, adică aprox. 6 milioane de euro. Conform reprezentanţilor Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, alte opt firme au depus cereri de reziliere a contractelor pe fonduri europene.

Principala cauză de reziliere a contractelor de finanţare a fost imposibilitatea beneficiarilor de a prezenta în termen de maximum 90 de zile de la semnarea contractului, a documentelor care atestă capacitatea financiară de implementare a proiectului, precum scrisoarea de confort sau depozit colateral.

Cele mai multe companii care au renunţat la fondurile europene sunt din domeniul producţiei, a construcţiilor sau a industriei textile. Companiile vizate au acumulat datorii la stat şi nu mai pot prezenta instituţiile abilitate certificatele fiscale care să ateste că nu au datorii.

Această stare de fapt se datorează şi blocării POS-CCE pentru România pentru o perioadă de timp. Astfel, proiectele depuse în 2011 au fost aprobate în 2014, iar firmele nu mai pot îndeplini condiţiile necesare derulării proiectelor.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.