Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Directorul de la Oltchim pleacă cu un „şut în dos”

SCHIMBĂRI. Pesedistul din fruntea Economiei, Constantin Niţă, prezent la Vâlcea, a declarat că vor fi schimbări majore în organigrama combinatului Oltchim. Primul care va pleca de la societatea din Rm. Vâlcea este directorul piteştean Marian Pârvu, care se pare că va fi înlocuit de eterna „roată de rezervă”, Mihai Tălpăşanu.

Aşa cum anunţa, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a reuşit să-şi impună punctul de vedere în ceea ce priveşte conducerea combinatului Oltchim, el declarându-ne în urmă cu ceva timp că directorul Marian Pârvu va fi demis din funcţia pe care o deţine de câteva luni de zile. Piteşteanul Pârvu a fost numit de fostul ministru Economiei, liberalul Andrei Gerea, iar acum el nu mai este agreat. Tocmai de aceea, la vizita noului ministru al Economiei, pesedistul Constantin Niţă, actualul director a fost marginalizat, iar la conferinţa de presă el nici măcar nu a avut loc la prezidiu.

Mai mult, social-democratul din fruntea Economiei a anunţat că săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, 7 aprilie, va fi finalizată noua organigramă a Oltchimului, iar atunci va fi anunţat şi viitorul director, dar şi câţi dintre cei 21 de directoraşi, ce-şi duc veacul pe bani mulţi la combinat, vor fi „zburaţi” din funcţii. „Probabil vor fi schimbări… Oricum săptămâna viitoare vom finaliza organigrama, pe care o vom pune în aplicare. La momentul respectiv veţi vedea care sunt soluţiile noastre pentru conducerea combinatului Oltchim” – a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, prezent pe Platforma Chimică.

Mihai Tălpăşanu este posibil să revină în fruntea combinatului

Deşi s-a vehiculat că fostul director Constantin Roibu ar fi fost rugat să revină la Oltchim, zvonurile au fost cât se poate de false. Asta pentru că, indiferent dacă era dorit sau nu, Roibu nu vrea să mai audă de combinatul de la Rm. Vâlcea, el excluzând orice variantă de a reveni. În aceste condiţii, cel care trebuie să facă o propunere se pare că este preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Acesta susţinea, cu puţin timp în urmă, că, dacă ar fi după el, i-ar strânge pe toţi angajaţii Oltchim la un loc, le-ar da câte o foaie de hârtie în alb şi un pix, pentru ca ei să aleagă pe cine vor în fruntea Oltchim. Sigur, această procedură nu va avea loc, declaraţia fiind una propagandistă.

Din câte se pare, cele mai mari şanse în acest moment le are Mihai Tălpăşanu, cel care a mai ocupat anul trecut postul de director al Oltchim, iar acum pare a fi varianta de rezervă a Guvernului Ponta, într-o împrejurare în care combinatul este tot mai aproape de un faliment răsunător.