Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Din 25 mai POŢI FI ŞTERS din BIROUL DE CREDIT. VEZI CUM!

Din 25 mai, odată cu implementarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), accesarea unui credit de consum devine online pe site-ul Biroului de Credit. Astfel, Biroul va fi obligat să permită clienţilor să îşi şteargă, printr-o aplicaţie electronică, accesul la datele personale, „pe un motiv întemeiat”.

Informația a fost făcută publică de oficialii instituţiei. Cel mai mare impact al Regulamentului general privind protecţia datelor este asupra operatorilor a căror activitate principală este prelucrarea datelor și/sau prelucrarea unor date sensibile. Printre acestea se numără şi Biroul de Credit.

Potrivit declaraţiei directorului general al Biroului de Credit, Şerban Epure, „Regulamentul introduce necesitatea unui nivel ridicat de transparenţă şi de protecţie a drepturilor persoanelor vizate. În consecinţă, şi Sistemul Biroului de Credit se va adapta acestor cerinţe, inclusiv printr-o informare riguroasă a persoanelor vizate în ceea ce priveşte drepturile acestora şi modalitatea de exercitare”, ne informează economica.net.

Acesta a precizat că Biroul de Credit a dezvoltat o aplicaţie de exercitare a drepturilor persoanelor vizate (dreptul de acces, de ştergere, de rectificare, de opoziţie sau de restricţionare a prelucrării), care „va transmite solicitările pentru dreptul de acces către Biroul de Credit sau pentru celelalte drepturi, către participantul care a înregistrat informaţiile în cauză, care trebuie să decidă dacă solicitarea este justificată şi să comunice persoanei vizate decizia sa”.

Totuși, când accesezi aplicaţia despre care vorbeşte directorul general al Biroului de Credit trebuie să ai motive şi dovezi temeinice că solicitările tale de păstrare a intimităţii personale sunt justificate.