Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook

Din 2016, poliţele RCA vor fi mai scumpe

Foto: FacebookDatorită falimentului Astra şi pentru că au fost implementate noi standarde europene privind majorarea capitalului firmelor de asigurări, asiguratorii ne avertizează că de anul viitor poliţele RCA vor fi mai scumpe cu 15%.

Până acum, cel mai mic preţ de pe piaţa asigurărilor îl avea Astra, iar acum cei care trebuie să îşi asigure maşinile vor trebui să aleagă cea de-a doua societate de asigurări ca şi preţ.

Aceste scumpiri sunt determinate şi de intrarea în vigoare a directivei europene care aduce reguli mult mai stricte pentru companiile de asigurări. Practic, acestea vor fi obligate să îşi majoreze capitalul, iar acest lucru se va vedea şi în preţul poliţelor.

Asiguratorii estimează că poliţele vor creşte treptat, în trei etape, între 10% şi 15%.

Conform noilor norme europene, acestea nu vor aduce numai scumpiri, ci şi o reducere a fraudelor din sistemul poliţelor RCA. În momentul în care asiguratorul va emita poliţa RCA, se vor putea conecta la baza RAR, şi astfel vor evita fraudele care se comit în piaţă prin diminuarea capacităţii cilindrice sau a masei totale maxime autorizate.