Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dezbateri politizate pentru bugetul Râmnicului

Matei spune că este obişnuit şi că oricum va ţine cont de părerile tuturor

Dezbaterea publică pentru bugetul Râmnicului s-a desfăşurat şi în acest an la Cinematograful „Geo Saizescu” şi, ca de obicei, în mare ei parte a fost una politizată. Au fost prezenţi mai mulţi consilieri locali, de ambele părţi ale baricadei politice din Consiliului Local şi destul de puţini oameni obişnuiţi. Doar trei dintre cetăţeni au luat cuvântul. Doi dintre ei au cerut măsuri urgente de asfaltare pe Strada Stăncioiului care atunci când plouă devine una impracticabilă. În fine, a treia persoană, o femeie care locuieşte în Goranu a cerut amplasarea unei staţii ETA acoperită, pentru a se elimina riscul unor accidente rutiere pentru cetăţeni. În rest au mai luat cuvântul consilierii municipali Bogdan Pruteanu, Mihai Persu, Dumitru Muşat şi Eusebiu Veţeleanu.

„Lucrările din centrul Râmnicului au demarat foarte bine”

Primarul Ion Gigi Matei a avut răspunsuri la toate întrebările şi a declarat la final că va ţine cont de toate observaţiile care au fost formulate: „Mie îmi plac dezbaterile, recunosc. Au fost discuţii constructive, s-au făcut observaţii pertinente de care voi ţine cont. Oricum, sunt convins că dezbaterea o să fie una aprinsă şi când bugetul o să fie votat în Consiliul Local. Că au fost şi luări de cuvânt cu tentă politică este normal, eram pregătit pentru aşa ceva. M-am pregătit pentru aşa ceva iar dacă se întâmpla să nu ştiu răspunsurile apelam la ajutorul specialiştilor din primărie, aşa este şi normal, nu conduc eu singur.” În ceea ce priveşte demararea lucrărilor de modernizare din centrul Râmnicului, Ion Gigi Matei este mulţumit de modul în care au decurs lucrurile până acum. „Am fost aproape zilnic pe şantier pentru a vedea cum merg lucurile. Eu unul sunt foarte mulţumit, se munceşte mult şi într-un ritm intens. Sunt optimist în ceea ce priveşte respectarea termenelor de execuţie”, a concluzionat primarul interimar al municipiului.

Investiţii pentru anul 2015

Râmnicu Vâlcea o să fie un adevărat şantier în anul 2015. Pentru acest an se estimează că municipiul va avea la dispoziţie resurse derulate prin bugetul local în valoare totală de 250.552.880 lei, dintre care 126.446.730 venituri proprii. Peste 35% din aceşti bani sunt destinate unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi creşe, peste 13% din bani fiind destinaţi funcţionării în condiţii optime a DADP, iluminat şi întreţinere străzi iar aproape 8% din sumă este destinată direcţiei de protecţie socială. În fine, 20% din buget merge pentru investiţii. Cele mai importante lucrări care se vor desfăşura în acest an sunt modernizarea centrului Râmnicului, a Parcului Mircea cel Bătrân şi a Pieţei Centrale, Baza de Agrement Ostroveni urmând să capete şi ea o altă faţă. Printre lucrările noi care vor apărea în 2015 sunt construirea unei igole de colectare apă pluviala în Ostroveni Sat (proiectare, topo, parţial execuţie), consolidarea terenului afectat de alunecări de pe Strada Feţeni sau amenajarea unui zid de sprijin pe Strada Stăncioiului.