Acasă Economie Cum sa alegi site-ul corect pentru firma ta?

Cum sa alegi site-ul corect pentru firma ta?

Ai o firma si este nevoie sa ii faci un site nou? Atunci cu siguranta a venit momentul sa lucrezi cu specialistii pentru ca va trebui sa alegi in primul rand tipul corect de site.

Noi iti prezentam cateva sugestii, astfel incat sa poti determina care este cea mai buna varianta pentru tine.

Un site de prezentare

O agentie de dezvoltare web iti va spune ca aceasta este cea mai simpla varianta de site si este potrivita pentru mai multe situatii, dar nu pentru a vinde produse. Poti face un site simplu de prezentare pentru:

  • O firma care presteaza diverse servicii;
  • O asociatie care se implica in diverse cazuri;
  • O fundatie care are activitatii in diverse domenii;
  • Un restaurant sau un pub;
  • Un salon de masaj, make-up sau coafor etc.

Lista este variata, dar ideea e ca pe site-urile de prezentare nu se vand produse la modul clasic, prin adaugare in cos si plasare de comenzi. Totusi, poti sa pui pe site un formular de programari sau un buton de inchiriere, descarcare de documente, uploadare de documente si tot ce mai ai nevoie pentru ca afacerea ta sa se desfasoare corect.

Magazin online

Asa cum spune si numele lui, un magazin online este locul prin care iti vinzi produsele catre clientii din mediul online. Poti vinde orice online si ai nevoie pentru asta doar de un site de foarte buna calitate, care sa te ajute sa obtii rezultate inca din primele saptamani. Este ideal sa lucrezi cu o agentie de creare magazin online la construirea unui astfel de site, pentru ca specialistii stiu cel mai bine cum sa combine toate elementele grafice si toate informatia, astfel incat sa obtina un site echilibrat si atractiv pentru vizitatori. Prezinta-ti produsele corect, indiferent de natura lor si cu siguranta vei obtine comenzi.

Site-uri personale

Site-urile personale sunt cele de tip familial. Aici poti sa iti postezi amintirile, jurnalele sau chiar fotografii cu tine si prietenii, daca si acestia sunt de acord. Sunt similare cu blogurile doar ca aceste site-uri personale de cele mai multe ori nu sunt monetizate. De asemenea, vedetele pot avea site-uri pe care sa isi prezinte munca, iar in acest caz, astfel de site-uri pot fi incadrate cu succes in prima categorie, cea a site-urilor de prezentare.

Site-uri catalog

Site-urile catalog sunt vazute de foarte multe persoane ca fiind comerciale insa ar trebui sa fie separate de site-urile comerciale, deoarece exista foarte multe firme care nu vand produse pe web si totusi folosesc cataloagele si brosurile online care ii ajuta sa isi promoveze afacerile. Spre exemplu, stomatologii fac parte din aceasta categorie, la fel si saloanele de infrumusetare.

Site-uri informationale

Aceste site-uri sunt foarte importante pentru persoanele care au nevoie sa gaseasca diverse informatii online. Un exemplu bun in sensul acesta este chiar wikipedia, o enciclopedie online unde poti gasi informatii despre aproape orice.

Acestea sunt cele mai comune tipuri de site-uri de care o persoana poate avea nevoie si care pot fi realizate cu ajutorul unei agentii de web design.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.