Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consiliul Judeţean cheltuie prea mulţi bani cu paza muzeului Nicolae Bălcescu

• Ştefan Prală atrage atenţia conducerii CJ Vâlcea că se pot găsi soluţii pentru ca muzeul să fie păzit şi cu bani mai puţini

Consilierul judeţean Ştefan Prală consideră că în această perioadă de criză preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea trebuie să fie mai atent la modul cum se cheltuiesc banii în instituţiile subordonate. „Atâta timp cât banii sunt puţini şi după cum se vede, vor fi şi mai puţini, pentru că acolo unde nu se investeşte şi nu se produce, nu se realizează nici venituri. Prima problemă care trebuie rezolvată urgent şi la Consiliul Judeţean Vâlcea, este diminuarea cheltuielilor, mai ales a acelora inutile. La fel, ar trebuie eficientizate anumite cheltuieli şi investiţii şi aici mă refer la instituţiile subordonate CJ, în toate este loc de mai bine” – a sugerat Ştefan Prală.

„Memorialul Nicolae Bălcescu e o carte de vizită pentru judeţul Vâlcea” – Ştefan Prală

„Vreau să mă aplec puţin asupra unui obiectiv cultural al judeţului Vâlcea, foarte important. Nu fiecare judeţ se poate mândri cu un Bălcescu, nu? Trebuie să respectăm istoria şi pe cei care au făcut ceva pentru ţara asta, cu adevărat. Memorialul Nicolae Bălcescu e o carte de vizită pentru judeţul Vâlcea. Acolo, am încercat printr-o fundaţie să reabilităm toate picturile şi am reuşit să facem în mare măsură un lucru bun, dar am observat câteva carenţe. În primul rând, acest domeniu are pădure şi ar trebui să se înlocuiască centrala termică pe combustibil lichid cu o centrală termică pe lemne. De altfel, un mare procent din bugetul muzeului este alocat pentru paza acestui obiectiv. Aceasta este foarte costisitoare şi după cum spune directorul şi alţii care cunosc situaţia… ar putea fi găsite şi alte soluţii. Nu trebuie plătită paza să ne furăm singuri căciula pentru că banii sunt ai Consiliului Judeţean. Muzeul este subordonat CJ, instituţia de pază ţine tot de CJ, şi atunci doar pentru a întreţine acolo nişte cheltuieli, nu ne putem permite să plătim cel mai mare preţ pentru pază. Este exagerat, este dublu faţă de preţurile care se practică şi care se raportează la orele de pază efectuate. Acolo, numărul ar putea fi mult mai mic şi de oameni care să păzească şi de ore efectuate. Apoi, paza s-ar putea realiza şi cu personalul propriu. Cred că pentru anul 2014 a renunţa la serviciile de pază înseamnă a câştiga 60.000 lei. Sunt bani mulţi pentru o unitate de cultură, care ar putea fi altfel gestionaţi” – a concluzionat Ştefan Prală.