Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 7%

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete) a crescut față de semestrul I 2014 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,8%, respectiv 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 4,2%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,5%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+12,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,4%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 7,9% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+22,0%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 7,1% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+21,5%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014 a înregistrat o creştere cu 4,8% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,5%) şi comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, a înregistrat o creştere cu 4,9%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,6%) şi comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+4,9%). Vânzările de produse nealimentare au rămas la acelaşi nivel.