Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

China, ţara cu cel mai mare număr de miliardari

Potrivit unui clasament publicat de Institutul de analiză şi consultanţă Hurun din China, anul acesta, în China, numărul miliardarilor în dolari s-a dublat, ajungând la aproximativ 600. Este pentru prima dată de când se realizează acest clasament în care numărul miliardarilor chinezi l-a depăşit pe cel al miliardarilor din Statele Unite.

În 2015, numărul chinezilor cu averi de peste un miliard de dolari a crescut cu 242, ajungând la 596 de persoane, în Statele Unite sunt 537 de miliardari, astfel că pentru prima dată China a depăşit SUA la acest capitol.

Cel mai bogat chinez are aproape 35 de miliarde de dolari şi a înregistrat o creştere a averii cu peste 50% anul acesta. Este vorba de Wang Jianlin, patronul grupului de firme WANDA, cu afaceri în imobiliare, divertisment, turism, media şi finanţe.

Al doilea bogat al Chinei este Jack Ma, fondatorul şi preşedintele companiei Alibaba din domeniul comerţului online, cu o avere de 23 de miliarde de dolari.

Pe poziţia a treia, cu peste 21 de miliarde de dolari se află Zong Qinghou, deţinătorul grupului Wahaha, cel mai mare producător de băuturi din China.