Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cel mai mare producător de flori din Oltenia se pregătește pentru anul 2020

Temerarii care au curajul de a investi într-o afacere cu flori vor fi, mai devreme sau mai târziu, răsplătiți pentru îndrăzneala lor. Acesta este crezul lui Marian Mitră, care, maipresus de orice, iubește florile.
La Vâlcea, firma Dumbrafox, condusă de omul de afaceri Marian Mitră, funcționează ca acele unui ceasornic elvețian, de mai bine de 2 decenii și jumătate. Este cel mai mare producător de flori din RegiuneaSud Vest, dar acest fapt nu-l face pe patron să lase lucrurile mai moale, ba, din contră. În opinia lui Mitră, munca organizată și făcută la timpul ei este cheia succesului. Mai ales într-o afacere cu flori, unde lucrurile sunt relative și depinzi foartemult de factori externi.
Marian Mitră povestește că și-a dorit dintotdeauna să investească într-o astfel de afacere. Are un doctorat în horticultură și este de părere că energia o primim de la pământ, planteși de la soare. ”Îmi place mult ceea ce fac și,deși sunt foarte ocupat, îmi fac timp pentru a lucra eu efectiv. Îmi place să simt pământul în mâinele mele. Am o echipă mică, dar unită, cu oameni responsabili și care știu exact ce au de făcut”, ne-a spus Marian Mitră.

Dezvoltare și investiții

În serele situate la ieșirea din municipiul RâmnicuVâlcea, de la Râureni, aproape totul este automatizat, de la programul care controlează umiditatea solului până la cel care deschide şi închide acoperişul, în funcţie de starea vremii.
În seră lucrează acum 15 de angajaţi, toți selectați personal de Marian Mitră, personal calificat pentru meseria de peisagist floricultor în proportie de 90%, restul fiind specializați la locul de muncă. Realizarea proiectelor de amenajari spații verzi de asemenea se execută in sistem 3D pe calculator de către un inginer peisagist specializat, care asigurăconsultanța de specialitate pentru alegerea celor mai bune soluții de amenajări peisagistice și întreținerea plantelor.
Pentru neavizați activitatea în domeniu pare să fie sezonieră, dar nu este așa întrucât prin diversificarea tipurilor de plante specific fiecărui sezon munca floricultorilor este continuă, desfășurându-se pe tot parcursul anului. Trebuie remarcat totuși faptul că perioada cea mai încărcată începe primăvara din martie până în iulie când se produc cele mai multe specii de plante și floripentru a acoperi întreaga gamă de solicitări.
Pentru că am menționat ideea că în foarte mare măsură s-a automatizat procesul de producție trebuie să precizăm și faptul că lucrările de amenajări peisagistice realizate de SC Dumbrafox au în ofertă și sisteme de irigație computerizată cu programarea procesului de udare și asigurarea unei bune întrețineri a plantelor.
Societatea Dumbrafox este într-un proces de dezvoltate continuă, în prezent fiind în curs de amanajare o pepinieră proprie pentru creșterea de plante decorative și a butașilor pentru plante, inclus diverse soiuri selectionate de pomi fructiferi.