Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BOROMIR, premiul pentru cel mai bun business de familie în 2018

Constantin Boromiz, unul dintre fondatorii companiei Boromir, s-a aflat printre câștigătorii competiției EY Entrepreneur Of The Year- România 2018, organizată de EY România.
În cadrul Galei EY Entrepreneur of The Year-Romania 2018 au fost premiate cele mai bune business-uri din România.
Premiul pentru cel mai bun business de familie a fost acordat grupului Boromir, controlat de familia Boromiz din Râmnicu Vâlcea.
Juriul pentru premiile EY Entrepreneur of The Year a fost alcătuit din Cristi Covaciu, fondator IPEC, preşedintele juriului şi câştgător al ediţiei din 2017, Doina Popescu, Managing Partner, Forevest Capital Partners, Daniel Dines, CEO UiPath, Marius Ştefan, CEO Autonom şi Vasile Armenean, fondator al Betty Ice.
Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional. România a intrat în competiția internațională începând cu anul 2014.

Boromir, o afacere de familie

Afacerea Boromir genereaza aproape 150 de milioane de euro anual, iar in fabricile de panificatie, in cele de morarit si in cele 40 de magazine lucreaza 2.900 de oameni.
Lansat in urma cu aproape doua decenii, cel mai mare grup de panificatie din Romania este detinut de fratii Constantin si Gheorghe, alaturi de sotia primului. In afara de familia Boromiz, compania mai este detinuta de George Frintu (cumnat), Mircea Ureche si Constantin Sava, un fost coleg de facultate.
Totul a inceput cu achizitia unei mori, in anul 1993. Apoi, in anul 1998, asociatii cumpara Moara Cibin din Sibiu, urmata de moara de grau din Buzau, doi ani mai tarziu. Din 2008 activeaza pe piata si reteaua de cafenele Boromir Pan Cafe.