Acasă Economie BNR a scos azi pe piaţă o nouă monedă de 50 de...

BNR a scos azi pe piaţă o nouă monedă de 50 de bani

Începând de astăzi, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la denominarea monedei naţionale, Banca Naţională a României lansează în circulaţie o nouă monedă de alamă, în valoare nominală de 50 de bani.

„Aversul monedei redă inscripția ROMANIA, anul de emisiune 2015, stema României și valoarea nominală 50 BANI, iar în plan secund, în spatele valorii nominale și al stemei, textul inscripționat continuu, pe 5 rânduri, BNR50.

Reversul monedei prezintă Palatul Vechi al Băncii Naționale a României, inscripțiile 10 ANI, DENOMINAREA MONEDEI NATIONALE și 2005 – anul denominării.

Tirajul pentru această emisiune este de 1 000 000 monede.

Monedele de circulaţie cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani, vor avea aceleaşi caracteristici tehnice cu monedele aflate în prezent în circulaţie la cupiura de 50 bani şi vor circula în paralel cu acestea.

Punerea în circulaţie a monedelor din alamă cu caracter comemorativ, dedicate împlinirii a 10 ani de la denominarea monedei naționale se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului” ne transmite BNR printr-un comunicat.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.