Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autostrada lui Sfântu’ Așteaptă s-a împotmolit în studii….din nou!

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi (CNAIR) a reziliat de facto un controversat contract ce datează din 2015 pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Pitești-Sibiu. Practic, asocierea româno-italiană, dintre firmele Spea (Italia) și Tecninc Consulting (România), a fost un fiasco, furnizând până acum studiul de fezabilitate doar pentru pentru cele mai simple două, din cinci, tronsoane ale autostrăzii, respectiv tronsonul 1 și 5.

Luni, 14 august, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat dezamăgit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti: „Noi am prelungit termenul acestei firme. Eu am găsit proiectul blocat la Minister când am ajuns. Am prelungit cu încă şase luni, pentru a finaliza toate studiile de fezabilitate pentru cele cinci secţiuni. Până în momentul de faţă ne-au adus secţiunile unu şi cinci, evident, pe care le-am şi lansat pe SEAP, şi secţiunea patru, în timp ce doi şi trei urmează să le aducă. Dacă nu se vor încadra în termenul contractual vom încheia contractul cu ei”.
Marţi, 15 august, a fost termenul până la care fusese prelungit contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Ce se va întâmpla de acum încolo?

Surse apropriate situaţiei au declarat pentru ECONOMICA.NET că planul de rezervă constă în finalizarea studiului de către CNAIR, cu ajutorul Institutului Geologic al României.

În timp ce norocul ocolește Vâlcea, oamenii stau blocați ore în șir pe Valea Oltului!

Că autostrada Sibiu-Pitești „mușcă” o porțiune din județul nostru, norocul ocolindu-ne astfel la zeci de kilometri nu mai este o noutate pentru noi, vâlcenii. Nu avem decât să ne ofticăm că nu ne-am născut în Sibiu sau în Pitești…Ce facem în schimb cu oamenii care stau blocați ore în şir pe Valea Oltului? Reamintim ca ieri, Valea Oltului a fost blocată aproape 4 ore în urma unui carambol. Asta în timp ce mai marii puterii o țin din studii în studii! Așteptam cu nerăbdare să vină anul 2021, an anunțat cu surle și trâmbițe ca fiind cel în care se va tăia panglica autostrăzii Sibiu-Pitești!