Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Automobilul care funcţionează cu aer comprimat este gata să iasă pe piaţă. VEZI AICI cât va costa

Maşinile electrice nu mai sunt autovehiculele viitorului în materie de energie verde. În sfârşit, după 20 de ani de cercetări şi teste, inventatorul Guy Nègre și compania de proiect MDI sunt pregătiţi să scoată pe piață un automobil care funcţionează pe bază de aer comprimat.

Licenţa de producţie a AIRPod, aşa cum a fost botezat primul autoturismul care funcţionează pe bază de aer comprimat, a fost cumpărată de către Zero Pollution Motors (ZPM) pentru suma de 5 milioane de dolari.

AIRPod, deşi are numai trei roţi, două uşi şi fără volan, poate fi viitorul în transportul urban. Automobilul este condus cu ajutorul unui joystick, care înlocuieşte cu succes, combinaţia clasică de volan-pedală. Are o greutate de circa 220 de kg, ceea ce face ca cei 5 cai putere, generaţi de motorul propriu, să fie mai mult decât suficienţi pentru atingerea unei viteze de maxim 70 de km/h.

Cel mai mare avantaj al maşinii este faptul că nu poluează şi că este foarte ieftină. Ea este estimată la o valoare de piaţă de 10.000 de dolari americani.

Mașina poate fi alimentată cu aer comprimat în mai puțin de cinci minute, de la orice compresor care se găsește în benzinării.