Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Austria reporneste motoarele economiei! VEZI AICI ultimele masuri


REZUMAT
Conferința de presa de la ora 11:00 a guvernului austriac

-Începând cu 14.04.2020 se vor deschide firmele/magazinele mici cu pana la 400 metri pătrați, magazinele/firmele de grădinărit și de materiale de construcții, parcurile și grădinile publice. Regula in magazine: max. 1 client/20metri pătrați.

-Începând cu 01.05.2020 se vor deschide celelalte magazine/firme/locații, inclusiv frizerii si saloane de coafura.

-Începând cu mijlocul lui Mai 2020 se deschide totul, inclusiv restaurante, hoteluri, centre de Fitness.

-Începând cu lunea viitoare, 13.04.2020, maștile sau alta metoda de acoperire a nasului și a gurii (sal, eșarfa etc) devin obligatorii in întreg domeniul public, asadar inclusiv in mijloacele de transport in comun și deci nu numai in magazinele alimentare, așa cum este acum. Nerespectarea acestei reguli se va sancționa cu 50€.

-In aceasta săptămâna, care la catolici este săptămâna sfânta (Karwoche) rămân in vigoare toate restricțiile de pana acum: restricții și interdicții de ieșire, de întâlnire, de vizitare etc.

-Toate restricțiile aflate astăzi in vigoare rămân active pana la sfârșitul lui Aprilie 2020.

-Pana la sfârșitul lui Iunie 2020 rămân interzise manifestările de anvergura, culturale, sportive, călătoriile, concerte, etc. In legatura cu acestea, vor mai fi date publicității noi detalii la sfârșitul lui Aprilie 2020.

-Pana la jumătatea lui Mai 2020 școlile rămân închise și se va continua cu home-schooling.

-Examenul de Bacalaureat (Matura) se va da in acest semestru (data posibila 18.05.2020, neconfirmată încă, urmează a se da publicității data exactă).

-La fiecare doua, trei săptămâni se va reanaliza situația și se vor ajusta și da publicității măsurile guvernamentale de combatere a pandemiei.

-Noua aplicație de urmărire a Crucii Roșii (Tracking App) nu va fi obligatorie ci doar voluntara, doar cine va dori, își va instala pe telefonul mobil (smartphone) aceasta aplicație.

-Rata de infectare cu noul virus Corona este in Austria in continua scădere și actual este cea mai mică din UE, asadar Austria are in prezent in cadrul Comunității Europene cea mai mică rata de infectare cu COVID-19. La nivel național se urmărește reducerea la zero a acestei rate, iar dacă aceasta nu este posibil, la sub 1 procent.