Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Au lăsat Bucureştiul pe Stoileşti şi au dat lovitura. Acum au propria afacere!

După şapte ani pe care i-au petrecut în Capitală, doi fraţi s-au hotărât să se mute în comuna Stoileşti, judeţul Vâlcea pentru a pune bazele unei afaceri de familie. Dănuţ Antonie a terminat facultatea teologică, însă nu a profesat niciodată ca şi preot. Sora sa, Natalia Antonie, a fost profesoară de biologie. Aceştia au dat aglomeraţia din mediul urban pe liniştea de la ţară şi s-au hotărât să planteze zmeură şi mure. Au început cu o plantaţie mică de căpşuni şi au ajuns ca în prezent să aibă o plantaţie de peste 4 hectare cu zmeură şi mure, şi alte hectare cu pomi fructiferi. “De trei ani de zile ne tot extindem. Am început cu o suprafaţă mică de teren, după care ne-am tot extins ajungând la o suprafaţă de 4 hectare, cultivate de mine împreună cu fratele meu.” a declarat Natalia Antonie.

Cultivă doar produse bio

De remarcat este faptul că cei doi fraţi cultivă doar produse bio. “Trebuie să obţinem nişte certificate de atestare a produselor. În zonă nu există poluare şi nu folosim chimicale. Totul este organic, noi folosind îngrăşăminte de la animale, pe care le cumpărăm în cea mai mare parte de la localnici.” a declarat Dănuţ Antonie.

Vor să acceseze fonduri europene

Tinerii din Stoileşti nu vor să se oprească aici şi s-au gândit să acceseze fonduri europene pentru a-şi duce propria afacere şi mai departe. “Avem de gând să ne extindem, încercam să accesăm fonduri ca să ne construim propria fabrică de procesare a fructelor. În acest fel le vom putea comercializa şi sub formă de dulceţuri, fructe uscate, ceaiuri” a mai adăugat Natalia Antonie.