Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Bancnote false pe piaţă! VEZI cum arată una de 10 LEI! (FOTO)

Atenţie mare la bancnotele de pe piaţa din România. Din câte se pare, sunt puse în circulaţie o serie de bancnote false, care cu greu pot fi deosebite de cele adevărate.

O astfel bancnotă, de 10 lei, a ajuns în mâinile reporterului de la Revista Femeia şi Cotidianul, Cristian Botez, care a postat mai multe poze pe pagina sa de Facebook, arătându-le tuturor cum să deosebească banii falşi de cei reali. „Mi-a picat azi în mână o bancnotă de 10 LEI falsă. Am pus-o lângă una reală. Cică au fost băgate, pe piață, o grămadă, în ultima vreme. Puteți sesiza cu ușurință diferențele. Aveți grijă ce bani primiți ca rest!” – spune reporterul.

Ei bine, pe lângă faptul că banii falşi par mult mai vechi şi mai uzaţi, ei se deosebesc de cei reali şi la culorile inscripţionate, cifrele de pe bancnota falsă având două culori. De asemenea, conform BNR, pe bancnota de 10 lei există o „fereastră transparentă: sub forma unei palete pentru pictură, care conține valoarea nominală ambutisată; nu conţine element auriu supraimprimat. Bancnota de 10 lei emisă în 2008 conţine în plus două pensule aurii supraimprimate”. Ei bine, pe bancnota de 10 lei falsă nu există cele două pensule aurii supraimprimare.