Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Afacere exotică în Şirineasa. Ce s-a decis să facă un vâlcean cu banii câştigaţi în străinătate

După ce a muncit şapte ani în Israel şi alţi nouă în Marea Britanie, Ion Pleşa s-a hotărât să se întoarcă pe meleagurile mioritice, mai exact, în Şirineasa. Aici, vâlceanul s-a hotărât să investească peste 250.000 de euro într-o fermă de struţi. A cumpărat incubatoare moderne, a amenajat spaţiu necesar, iar după trei ani poate să “culeagă” roadele muncii sale. De această afacere profitabilă a auzit de pe internet şi din 24 de capete cât avea la început, acum ferma sa numără peste 180 de struţi.

“Am început acum doi ani de zile.(…)Am văzut pe internet şi m-am asociat cu fratele meu. La început am cumpărat 24 de struţi. Investiţia nu a fost prea mare, scumpe fiind amenajările necesare”, a declarat Ion Pleşa.

Se bucură de sprijinul oficialităţilor locale

Dacă vecinii privesc cu scepticism această afacere, Ion Pleşa se bucură de sprijinul administraţiei locale, care vede în această afacere una cu potenţial: “Este un exemplu drept de urmat. Domnul Pleşa a luat totul de la zero….S-a apucat de această afacere care se se pare că este una foarte bună” a declarat Damian Dincă, viceprimarul comunei Şirineasa.

Carnea de struţ, cea mai mare pasăre din lume care ajunge la maturitate la greutatea de 100 de kilograme, a început să pătrundă uşor şi pe mesele românilor. Carnea de struţ are mai puţine calorii decât carnea de pui şi mai mulţi nutrienţi decât carnea de porc sau pasăre.