1

Acționarii Oltchim refuză să facă jocurile PCC SE

Adunarea Generală a Acționarilor Oltchim a decis în data de 27 septembrie, cu majoritate de voturi (83,28%), menținerea în funcție a directorului general al companiei, Constantin Roibu, și a prelungit mandatul acestuia de administrator în Consiliul de Administrație al societății.

Toate măsurile împotriva managementului Oltchim inițiate de grupul germano-polonez, PCC SE, au fost respinse în unanimitate de ceilalți acționari ai societății. Reprezentantul Ministerului Economiei, Comerțului și Afacerilor Externe în AGA de la SC Oltchim SA a avut mandat să respingă propunerea de revocare a directorului general Constantin Roibu, lucru pe care l-au susținut și ceilalți acționari ai societății, inclusiv reprezentanții SIF-urilor. Acționarii au respins prin majoritate de voturi și cererea de angajare a răspunderii d-lui Roibu Constantin pentru eventuale prejudicii cauzate societății în calitatea sa de director general al societății.

Adunarea Generală a Acționarilor a penalizat prin vot încercările repetate ale PCC SE de a bloca activitatea Oltchim și dezvoltarea companiei. În urma aplicării metodei votului cumulativ au fost aleși în Consiliul de Administrație al S.C. Oltchim S.A. Rm. Vâlcea următorii administratori:  Constantin Roibu, director general al SC Oltchim SA, Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri; Grigore Crăciunescu, administrator și asociat unic al SC Nordic Impex SRL Râmnicu Vâlcea; Alina Târlea, director TBRCM sucursala Olănești Vâlcea și Mihaella Deniza Drăgoescu, consilier pe probleme de plasamente financiare și tranzacții pe piața de capital la SIF Oltenia.

Astfel, acționarii minoritari alături de reprezentatul statului român au respins alegerea lui Adam Woijciech Lamentowicz – manager proiecte de dezvoltare în cadrul PCC SE Germania – în Consiliul de Administrație al societății. În locul reprezentantului PCC în Consiliul de Administrație a fost ales în schimb un reprezentant al SIF-urilor.

Adunarea Generală Extraordinară și Ordinară a Acționarilor a aprobat contractarea de către societate a unor linii de finanțare în valoare totală de 100 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de revizie și reparații la activitatea din petrochimie, realizarea proiectelor de modernizare și investiții din această activitate și asigurarea de capital de lucru necesar întregii activități curente a societății în condiții de funcționare integrată. Acționarii au aprobat și prelungirea cu un an a termenului de valabilitate, a liniei de credit în sumă de 72.470.000 de euro contractată de la Banca Comercială Română destinată pentru capital de lucru.

Managementul Oltchim mulțumește pe această cale acționarilor companiei pentru sprijinul și încrederea pe care i-au acordat-o. Ne bucurăm că prin acest vot a fost transmis un semnal puternic mediului de afaceri și tuturor partenerilor noștri: acționarii Oltchim resping strategia PCC SE de blocare a activității companiei și sprijină deciziile managementului pentru dezvoltarea și reprofitabilizarea Oltchim. Biroul de presă Oltchim