Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Viceprimarul ” penal” de la Bujoreni, agresat și amenințat cu moartea

VIOLENȚĂ. Un nou scandal zguduie localitatea Bujoreni. În ultimii ani, conducerea Primăriei Bujoreni a fost în centrul atenției datorită războaielor politice, dar și din cauza acuzațiilor grave privind anumite ilegalități pe care le-ar fi comis, în nenumărate rânduri, primarul Alexandru Roșu. Acum a venit rândul actualului viceprimar, liberalul Dragoș Gigel Cîrstoiu, să se dea în stambă, el intrând în vizorul concetățenilor săi datorită aroganței cu care îi tratează. Astfel se face că, nu mai departe de sâmbătă, 8 iunie a.c., viceprimarul PNL din Bujoreni a intrat în conflict cu un cetățean din localitate, care, nemaisuportând obrăzniciile lui Cîrstoiu, l-a luat la bătaie și l-a amenințat cu moartea. Sigur, agresorul viceprimarului, Ion Ciulei „zis ” Rinu” , este recidivist, însă nici penelistul Dragoș Gigel Cîrstoiu nu este ” ușă de biserică” el având la activ două dosare penale: unul pentru transport ilegal de lemne și altul pentru că a omorât o femeie cu ma șina chiar pe trecerea  de pietoni.

De când a fost ales viceprimar al localității Bujoreni, liberalul Dragoș Gigel Cârstoiu nu- și mai vede lungul nasului, el crezând că l-a apucat pe Dumnezeu de picior, permițându- și să persifleze pe toată lumea. Mulți cetățeni din Bujoreni s-au săturat de comportamentul său și se întreabă ce caută unul ca el în echipa de conducere a primăriei. Din cauza atitudinii sale, viceprimarul Cîrstoiu a provocat un conflict cu un cetățean chiar la sfârșitul săptămânii trecute. Totul s-a întâmplat în data de 8 iunie 2013, în jurul orei 12.00, când vicele de la Bujoreni, care nu era în timpul serviciului, l-a observat pe Ion Ciulei „zis ” Rinu” , care se afla pe un teren privat și își păștea animalele. Atunci s-a dus la el și a încercat să-l alunge de acolo, chiar dacă nu era terenul în proprietatea sa. A urmat un schimb de replici dure, iar gurile rele spun că viceprimarul a repetat în nenumărate rânduri: ” Băh, tu șitii cine sunt eu măh? Sunt viceprimarul comunei și fac ce vreau eu !” . Acest lucru l-a scos din sărite se pare pe Ion Ciulei, care a început să îl înjure, să îl amenințe și, spun martorii, i-ar fi tras chiar și o palmă peste față vicelui Cîrstoiu.

Agresorul vicelui, reținut doar pentru 24 de ore

Liberalul, orgolios din fire, a sunat la Poliție și, la fața locului, au ajuns imediat două echipaje, dar și o dubă cu mascați. Între timp, ” Rinu” Ciulei a plecat de la fața locului, dar, cu ajutorul viceprimarului, polițiștii l-au prins, l-au imobilizat și l-au condus la sediu, acolo unde l-au reținut pentru 24 de ore. ” În baza sesizării, polițiștii din cadrul Secției 1 de la Poliția Rurală Râmnicu Vâlcea, împreună cu cei de la Serviciul de Acțiuni Speciale l-au identificat pe bărbat. Întrucât avea un comportament violent, s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestuia la Spitalul județean Vâlcea în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind, astfel, condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, dispunându-se prin ordonanță reținerea pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvâr șirii infracțiunilor de refuz de recoltare al probelor biologice, ultraj și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice” „ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Ion Ciulei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, el nefiind însă arestat, deoarece procurorii au decis că nu reprezintă un pericol public. Astfel că, împotriva așa „zisului ” Rinu” a fost luată doar măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pentru 29 de zile.

Totu și, trebuie menționat că Ion Ciulei este recidivist și este cunoscut în localitate ca un personaj violent, care însă nu reacționează decât atunci când nu este lăsat în pace, ca în cazul viceprimarului Cîrstoiu. Din câte se pare, ” Rinu” Ciulei, acum aproximativ doi ani de zile, s-a răzbunat într-un mod inedit pe polițiștii din localitate, el spărgându-le geamurile la ma șină cu un par. Pentru fapta sa, Ciulei a fost reținut 24 de ore și obligat să plătească pagubele.

Viceprimarul Dragoș Cîrstoiu, ” colecționar” de dosare penale

Așa cum spuneam, mulți cetățeni din Bujoreni se întreabă ce caută un personaj ca liberalul Dragoș Gigel Cîrstoiu în fruntea primăriei. Asta pentru că acesta are la activ nu mai puțin de două dosare penale, pentru care, se pare, este cercetat și în acest moment. Primul dosar penal l-a ” colecționat” acum circa 10 ani, pe vremea când era pădurar. Din câte am reu șit să aflăm, se pare că actualul viceprimar de la Bujoreni făcea transport ilegal de masă lemnoasă, el fiind prins de polițiști în timp ce transporta lemn de cireș, iar pe acte scria că este lemn de fag.

Cel de-al doilea dosar penal l-a obținut în anul 2009, atunci când penelistul Dragoș Gigel Cîrstoiu a omorât o femeie cu ma șina chiar pe trecerea de pietoni. Femeia de 58 de ani traversa liniștită zebra din fața Școlii Bujoreni atunci când a fost acroșată violent de actualul viceprimar al localității. De atunci, familia femeii cere ca Dragoș Cîrstoiu să plătească pentru fapta sa, însă dosarul stagnează deocamdată în instanța de judecată, pentru că rudele victimei nu au bani să plătească o expertiză. Până atunci, liberalul Cîrstoiu circulă liber pe șioselele județene, cu o dovadă de la Poliția Rutieră Vâlcea și, culmea, a mai fost promovat și în funcții de conducere. Ru șine!

CLAUDIA STANCIU