Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI aici PRIMA reacţie a ÎPS Varsanufie despre scandalul în care este implicat

Către redacția ziarului Vocea Vâlcii,

În virtutea dreptului la replică, Arhiepiscopia Râmnicului face următorul comunicat de presă:

Încercare de şantaj şi denigrare a Arhiepiscopului Râmnicului,

cu scopul manipulării opiniei publice

Referitor la articolul tendenţios şi calomnios al publicaţiei Vocea Vâlcii, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, din ziua de 6 octombrie 2014, facem următoarele precizări:

Fără o minimă deontologie profesională, jurnalistul Romeo Popescu preia integral afirmaţiile calomnioase ale unei persoane din Bucureşti, prezentată drept o doamnă misterioasă, care nu este la prima încercare de acest gen la adresa Arhiepiscopului Râmnicului, probabil şi cu intenţia vădită de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române.

În acest sens, precizăm faptul că, în vara acestui an, persoana respectivă a încercat fără succes să impună aceleaşi fabulaţii mai multor instituţii media din presa centrală. Din păcate, ceea ce nu a reuşit în presa centrală, a fost luat ca dezvăluire incendiară de Vocea Vâlcii.

Cât îl privește pe jurnalistul dâmboviţean Florian B., care este de fapt jurnalistul Florian Bichir de la Evenimentul Zilei, precizăm faptul că acesta a rămas stupefiat atunci când a aflat că îi este invocat numele în articolul din materialul de presă vâlcean. Acesta a respins categoric presupusa monitorizare a Arhiepiscopului Râmnicului, în calitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi aşteaptă să fie contactat de jurnaliştii vâlceni pentru lămurirea situaţiei.

Iar despre un presupus copil invocat în articol, acesta este un adult în vârstă de 27 de ani, care poate de asemenea depune oricând mărturie împotriva fabulaţiilor doamnei din Bucureşti.

O simplă analiză a filmuleţului prezentat denotă faptul că doamna respectivă a ridicat tonul în mod premeditat pentru a-şi face probabil mai bine auzite acuzaţiile injuste proferate. Precizăm că înregistrările pe ascuns, pentru ca ulterior să fie scoase din context şi aranjate pentru a-i servi scopului propus, sunt o practică obsesivă pentru domnia sa. De altfel, în urmă cu şase ani, doamna respectivă a proferat şi alte opinii calomnioase pe care nu le-a probat niciodată la adresa actualului arhiepiscop al Râmnicului, probabil după principiul „calomniază, calomniază, poate va rămâne ceva”.

Prin urmare, respingem toate acuzaţiile neprobate ale respectivei persoane din Bucureşti, care practic a dictat articolul din Vocea Vâlcii, cu scopul evident de şantaj la adresa unui ierarh ortodox şi de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopia Râmnicului atrage atenţia ziarului Vocea Vâlcii că, potrivit legislaţiei în vigoare, culpa de calomniere revine nu doar calomniatorului, ci şi instituţiei media care, fără să verifice în nici un fel acuzaţiile gratuit formulate, le acordă atenţie în căutarea cu orice preţ a senzaţionalului ieftin.

• BIROUL DE PRESĂ ARHIEPISCOPIEI RÂMNICULUI