Acasă Dezvăluiri Vâlceanul Dumitru Popescu, CEO al companiei ARCA Space, a fost SCOS de...

Vâlceanul Dumitru Popescu, CEO al companiei ARCA Space, a fost SCOS de sub ACUZARE

Procurorii de stat au renunțat luni, 14 mai a.c., la 18 acuzații penale împotriva CEO-ului companiei de tehnologie spațială ARCA cu sediul în comitatul Dona Ana, New Mexico.

CEO-ul ARCA Space Corporation, vâlceanul Dumitru Popescu a fost acuzat de deturnări de fonduri și înșelăciuni, fraude cu privire la valori mobiliare și taxe de delapidare.

Luni, avocatul special adjunct al diviziei de valori mobiliare de stat, a depus o notificare în cadrul Tribunalului 3 District Judiciar din Las Cruces pentru a respinge cazul. Asta s-a întâmplat după ce un juriu de stat sesizat săptămâna trecută a refuzat să-l acuze pe Dumitru Popescu după 14 ore de mărturie în două sesiuni separate.

„Sunt nevinovat”

Dumitru Popescu a afirmat că a aflat vineri, 11 mai – după cea de-a doua sesiune de juriu – că jurații au refuzat să-l acuze. El a spus că s-a afişat în faţa marelui juriu, acţiune care poate fi văzută drept „riscantă”, deoarece toată convorbirea este înregistrată şi poate fi folosită ca dovadă, în cazul în care era declarat vinovat. O mulțime de inculpați aleg să nu depună mărturie, dar Dumitru Popescu a spus că a ales această metodă pentru că nu are nimic de ascuns.

„Am furnizat dovezile dezincriminatoare și am răspuns la toate întrebările (ale juraților) și la întrebările procurorilor”, a spus el.

„În ciuda a tot ceea ce am spus în ultimele luni, în ciuda a ceea ce a spus cineva, acum nu contează”, a spus el printr-o postare pe Facebook. „Ceea ce contează este că am demonstrat în instanță că sunt nevinovat și cazul s-a terminat”.

În timpul prezentării la marele juriu, Dumitru Popescu a venit fără avocat, s-a reprezentat singur. El a spus că „a concediat” avocatul său în urmă cu trei săptămâni, deoarece a fost nemulţumit de reprezentarea juridică pe care o primea.

„Cu acuzațiile în curs, ultimele șapte luni au fost extrem de dificile”, a spus Dumitru Popescu. „Nu este ușor să nu știi rezultatul, să nu știi ce se va întâmpla cu viitorul tău pentru a vedea că toată munca pe care o ai depus-o de-a lungul vieții ar putea fi distrusă, mai ales când ști că ești nevinovat”, a spus el.

Acuzațiile împotriva lui Popescu au fost rezultatul unei investigații efectuate de divizia de valori mobiliare din New Mexico. În plângere, se spune că Dumitru Popescu a înșelat Michael Persico, CEO și fondator al companiei de telecomunicații Anova Technologies din Chicago, între 2015 și 2016.

La momentul în care acuzațiile au fost depuse, în toamna trecută, ARCA a avut aproximativ două săptămâni de la lansarea unei rachete de testare de la Spaceport America. Cazul penal a blocat progresul. Acum, compania intenționează să efectueze testul de rachete în Europa. După aceasta, este probabil ca ARCA să lanseze un test al unui al doilea sistem de rachete de la NASA Flight Facility Flight în Virginia.

Dumitru Popescu a spus că își va concentra din nou atenția asupra activității sale și este „nerăbdător să reia activitatea, de a face ARCA una dintre cele mai mari companii aerospațiale de pe planetă”
Întrebat dacă ARCA va rămâne în Las Cruces sau nu, Popescu a spus că este „prematur” să spună. „Dacă compania va continua în Statele Unite”, a spus el „depinde de reacțiile pe care le vom primi în următoarea perioadă de timp”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.