Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcean în vârstă de 14 ani, reținut pentru viol. A ademenit o adolescentă de 17 ani pentru a o viola împreună cu alți patru tineri

În cursul zilei de sâmbătă, 19 martie a.c., judiciariştii Biroului de Invetigaţii Criminale Curtea de Argeş, sub supravegherea unui procuror de la parchetul de pe lângă judecătoria din municipiul Basarabilor, au încătuşat cinci tineri cu vârste între 14 şi 26 de ani bănuiţi de comiterea infracţiunii de viol.

Aceştia sunt G.M., de 14 ani, din Popeşti, judeţul Vâlcea, T.M., de 16 ani, G.L., de 17 ani, Iulian Vasile M., de 19 ani, şi Ionuţ G., de 26 de ani, toţi patru făcând parte din comunitatea de romi din Corbeni.
Din verificările efectuate, oamenii legii au stabilit că, sub pretextul că ar dori să dezvolte o relaţie de prietenie, puştanul din Vâlcea a ademenit o adolescentă de 17 ani, din Corbeni, cu care anterior se mai întâlnise, într-o casă din comuna precizată. Profitând de faptul că fata are o anume întârziere de dezvoltare mentală, împricinatul a ameninţat-o cu acte de violenţă, fără să o agreseze însă, şi a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu el. Ulterior, puştanul în cauză a luat-o pe fată şi a dus-o în altă locuinţă tot din Corbeni, unde victima a fost obligată să întreţină relaţii intime cu alţi patru tineri.

Lăsată să plece, victima s-a dus acasă şi le-a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat, dar aceştia nu au întreprins nimic de teamă că se vor face de râs în comunitate. Adolescenta a vorbit şi cu bunica sa, iar femeia, care-l cunoştea pe şeful de post dintr-o comună vecină, a pus mâna pe telefon, l-a sunat şi i-a explicat ce păţise nepoata. Omul legii i-a sesizat imediat pe judiciarişti, care a intrat pe fir şi au demarat investigaţiile.

După administrarea probatoriului, cei cinci suspecţi au fost reţinuţi 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene. Ieri, tinerii au fost conduşi la Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea de a fi luată o măsură preventivă, iar magistraţii au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile.