Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcean beat, implicat într-un accident rutier în Hunedoara. A fugit de la locul faptei

Luni, 19 septembrie a.c., la ora 10:37, Poliția Municipiului Brad a fost sesizată despre faptul că pe DN 76, pe raza satului Lunca Moților, din comuna Baia de Criș, judeţul Hunedoara, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, iar conducătorul auto care a provocat accidentul a părăsit locul faptei.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că o tânără în vârstă de 27 de ani, din comuna Vața de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DN76, din direcția de mers Brad-Oradea, a fost acroșată de un autoturism care a efectuat o depășire, autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat în vârstă de 54 de ani și a unei femei în vârstă de 75 de ani, ambii din comuna Vața de Jos, pasageri în autoturismul condus de femeie.

În cauză s-a întocmit dosar penal și, în urma cercetărilor efectuate, în jurul orei 13:00, a fost identificat, pe raza localității Cărăstău, prezumtivul autor al evenimentului rutier, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din orașul Brezoi, județul Vâlcea.

Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, după părăsirea locului accidentului, a abandonat autoturismul implicat în eveniment în albia râului Crișul Alb, la o distanță de circa 1,5 km față de locul producerii evenimentului rutier.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, care nu a suferit leziuni corporale în urma producerii evenimentului rutier, a fost condus la Spitalul Municipal Brad, în vedere recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.