Acasă Dezvăluiri Vâlcea: Un ofițer și un agent de poliție au refuzat sume de...

Vâlcea: Un ofițer și un agent de poliție au refuzat sume de bani, cu titlu de mită

Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane după ce a oferit sume de bani unor polițiști, încercând astfel să-i determine să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

Inițial, în data de 12.11.2022, inculpatul, administratoral unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtăţeşti, județul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmitec ătre ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Vâlcea.
În aceeași zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale.

Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, județul Vâlcea, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către S.I.C.E. din cadrul I.P.J. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul (în stare de reținere) va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.