Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

VÂLCEA: Trei incendii într-o singură zi! O maşină şi două case au luat foc!

Foto: arhiva Vocea ValciiPompierii de la ISU Vâlcea au fost nevoiţi să intervină pentru stingerea a trei incendii într-o singură zi. Este vorba despre incendii produse duminică, 27 decembrie 2015, în localităţile Runcu, Stoeneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Prima solicitare a venit în jurul orei 01.33, când maşina lui Adrian V, din comuna Runcu, a fost cuprinsă de flăcări. Autoturismul a luat foc în trafic, pe drumul ce tranzitează comuna Runcu. Pompierii au ajuns la faţa locului în scurt timp, însă până la stingerea incendiului, au ars: elementele combustibile din componenţa compartimentului motor şi caroseriei autovehiculului, precum şi aproximativ 200 mp. de litieră de pădure. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.

Cel de-al doilea incendiu de duminică a avut loc în Râmnicu Vâlcea, la ora 03.26, când pompierii de la ISU Vâlcea au intervenit pe strada Izlazului, la casă lui Ilie R., care a fost cuprinsă de flăcări la nivelul acoperişului.

Deşi pompierii au intervenit prompt, ei au reuşit să stingă incendiul abia după o oră. Pagubele sunt destul de mari, proprietarul constatând la final că i-au ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de circa 80 mp, 12 anvelope auto, două cărucioare pentru copii, cărţi, o bicicletă, materiale publicitare, cartele telefonice şi o bicicletă medicinală.

Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii unei lumânări aprinse pentru iluminatul podului, fără respectarea regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Un alt incendiu a avut loc la ora 04.04, în gospodăria lui Ştefan F., din comuna Stoeneşti. Acolo a luat foc coşul pentru evacuarea fumului de la casa bărbatului, coş care a rămas necurăţat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Pompierii spun că până au reuşit să stingă incendiul a ars funinginea de pe interiorul coşului. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii sistemului de încălzire necurăţat de funingine.