Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Omorât dintr-o singură lovitură cu o scândură

Procurori din cadru Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 18 aprilie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

În urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 16.04.2021, în timp ce se aflau în locuinţa unui martor din comuna Suteşti, jud. Vâlcea, pe fondul consumului de alcool, între victimă şi inculpat, ambii din comuna Suteşti, s-a iscat un conflict spontan, context în care inculpatul a aplicat victimei o lovitură cu o scândură (bucată de lemn) în zona capului în urma căreia a rezultat decesul acesteia.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.
Cercetările continuă pentru lămuri rea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație , să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.