Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Două clanuri de romi s-au ciomăgit chiar în faţa şefului interimar al Poliţiei Vâlcea

Două clanuri de romi din Râmnicu Vâlcea au încercat să-şi facă singure dreptate după o nuntă, pretinzând că nu s-au înţeles la dar. S-au urmărit cu maşinile în trafic şi s-au bătut cu bâtele de baseball în două parcări din municipiu. Mascaţii au reuşit să-i calmeze pe cei peste 30 de turbulenţi, dar judecătorul de caz a concluzionat că nu reprezintă un pericol social, arată www.adevarul.ro. Zeci de romi din cartierele Colonie Nuci şi Morilor din Râmnicu Vâlcea au fost la un pas să se linşeze între ei duminică seara, 28 iulie. Clanurile de romi au petrecut împreună săptămâna trecută la o nuntă, Neînţelegerile, au declarat ei, au survenit după ce una din părţi a dat mai puţin la dar decât se stabilise iniţial.

Şeful Poliţiei, martor la bătaie

Mai întâi s-au luat la harţă în parcarea Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, apoi s-au urmărit cu maşinile pe străzi, au continuat scandalul în parcarea Mall-ului Shopping City, după care s-au întors în zona Maternităţii ca să-şi regleze conturile. La o parte din scandal a fost martor ocular chiar şeful interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cms. de poliţie Sorin Oară. Comandantul Poliţiei se afla la cumpărături când i-a văzut pe romi cum se băteau în parcarea mall-ului. „I-am văzut, când am trecut pe lângă Maternitate şi am trimis un echipaj de poliţie să-i monitorizize, să nu se întâmple ceva. Apoi la vreo 20 de minute, au apărut la Mall. Se urmăreau unii pe alţii,. Ulterior, s-au întors la Maternitate unde a continuat scandalul. Sunt două clanuri care se află în atenţia noastră”, a precizat şeful IPJ Vâlcea, cms. de poliţie Sorin Oară, în cadrul unei discuţii pe această temă la Prefectura Vâlcea.

Toţi bătăuşii sunt în stare de libertate

Pentru aplanarea scandalului de duminică, a fost nevoie de intervenţia a 30 de poliţişti şi 12 jandarmi pentru a calma spiritele.Romii şi-au împărţit pumni şi picioare şi s-au lovit cu bâtele de baseball din dotare. Locuitorii din zonă şi cei care se aflau la mall-ul nou din Râmnicu Vâlcea s-au arătat terifiaţi de amploarea scandalului, de violenţa afişată, precum şi de limbajul folosit. Şase din cele 30 de persoane implicate în scandal s-au ales cu dosare penale, deocamdată pentru loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Deşi au fost distruse mai multe maşini în timpul altercaţiei, nici una dintre părţi nu a dorit să depună plângere. În ciuda solicitării Poliţiei, toţi sunt cercetaţi acum în stare de libertate. Marţi, procurorul de caz a refuzat să-i considere pericol social. Majoritatea scandalagiilor au vârste între 22 şi 43 de ani.