Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. CRIMĂ odioasă înaintea Sărbătorilor de Iarnă

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 21 decembrie 2022, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un incu1pat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, tentativă de omor, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. La data de 21.12.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 20.12.2022, în jurul orelor 16:00, inculpatul în timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Stoeneşti, jud. Vâlcea, i-a observat trecând cu un atelaj hipo pe drumul din faţa locuinţei sale pe persoanele vătămate, cărora le-a adresat injurii şi ameninţări, după care a ieşit din curte ţinând în mână un topor şi un cuţit, cu care le-a agresat, producându-le diferite plăgi înjunghiate şi contuzii în zone vitale, respectiv în zona capului şi a abdomenului, leziuni care ulterior au condus la decesul uneia dintre persoanele vătămate, la data de 21.12.2022 şi la multiple leziuni în diferite zone ale corpului celeilalte persoane vătămate.

După agresarea acestora, inculpatul a continuat să adreseze ameninţări cu moartea la adresa uneia dintre persoanele vătămate şi a mamei celeilalte persoane vătămate, sosită ulterior la faţa locului, iar prin violenţele şi ameninţările comise împotriva persoanelor prezente, inculpatu1 a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâleea — Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţia nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.