Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Cele trei asistente reținute în dosarul „vaccinărilor la chiuvetă” au primit arest la domiciliu

Cele trei asistente medicale reţinute luni, 13 decembrie, în dosarul „vaccinărilor la chiuvetă”, s-a luat măsura arestului la domiciliu, marţi seara, 14 decembrie. Potrivit sentinţei magistraţilor Tribunalului Vâlcea, a fost respinsă propunerea procurorilor care au dorit arestarea preventivă a celor trei cadre sanitare.

Celor trei asistente medicale plasate în arest la domiciliu și doctoriței puse sub control judiciar pentru 30 de zile le este interzisă comunicarea cu celelalte persoane implicate în dosarul vaccinărilor fictive.

Acestea încasau 300 de euro pentru un certificat care atesta imunizarea împotriva Covid-19. Cadrele medicale suspecte lucrau la Centrul de Vaccinare din Mihăești, județul Vâlcea și se aflau în vizorul anchetatorilor încă din luna septembrie. Clienții erau recomandați de intermediari de încredere, printre care surse din anchetă susțin că este și un polițist, iar programările erau stabilite la telefon de către asistentele medicale.

Plata pentru schema completă de vaccin se făcea în cabinet după ce medicul încuviința introducerea datelor în sistem și era generat certificatul verde.